Zbog učestalog slanja e-poruka kojim je 35-godišnjem muškarcu iz Gospića htjela "nametnuti" njemu neželjenu intimnu vezu, policija je 38-godišnjakinju iz Otočca prijavila zbog nametljivog ponašanja. Prijeti joj zatvor!

Naime, Ličko-senjska Policijska uprava u utorak je potvrdila kako Otočanku sumnjiči da je od petog mjeseca 2017. godine slala poruke 35-godišnjaku iz Gospića, želeći uspostaviti njemu neželjeni odnos.

- Zakonom je propisano da zatvorskom kaznom do jedne godine može biti kažnjena osoba koja "ustrajno i kroz dulje vrijeme prati ili uhodi drugu osobu ili s njom uspostavi ili nastoji uspostaviti neželjeni kontakt, ili je na drugi način zastrašuje i time kod nje izazove tjeskobu ili strah za njezinu sigurnost ili sigurnost njoj bliskih osoba", podsjeća agencija Hina na pravne odredbe, koje predviđaju i ovo:

- No, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora do tri godine ako je nametljivo ponašanje počinjeno u odnosu na sadašnjeg ili bivšeg bračnog ili izvanbračnog druga ili istospolnog partnera, osobu s kojom je počinitelj bio u intimnoj vezi ili prema djetetu.