Tamara Marinković, bivša učenica, Saobraćajne škole u Zemunu napisala je knjigu koja danima muči roditelje učenika te se pitaju da li je bilo sek*ualnih odnosa između učenika i nastavnika.

Tamara je u svom prvom romanu "Trofeji" opisala putovanje kroz srednju školu tinejdžerke koju je nazvala Nataša. Opisala je njeno zaljubljivanje u profesore te je jasno dala do znanja da je veze s učenicima ne zanimaju.

Sve je opisala u detalje i vrlo stvarno i autentično s likovima koji se odmah prepoznaju pa se kod roditelja pojavila sumnja da se sve opisano zaista i dogodilo. 

- Knjiga je objavljena nedavno i izazvala je haos u školi. Autorka je bivša učenica Saobraćajne škole, ali nigdje u knjizi ne piše da se radnja u njoj događa. No pisala je o predmetima, polaganju vozačkog ispita te je svima jasno o kojoj je školi riječ - naveo je sagovornik beogradskog Blica.

Dodatnu zabrinutost unijeli su opisi nastavnika i njihove intime. Glavna je junakinja s nastavnikom kojeg je autorica nazvala Saša Arsić imala i sek*ualni odnos, koji je detaljno opisan. Sek*ali su se tri i pol mjeseca prije nego je junakinja knjige postala punoljetna. 

- Iako su u knjizi promijenjena imena, tačno se zna koje je nastavnike autorica opisala. Zna se i gdje i s kime žive. Ti su događaji napisani vjerodostojno. Čak je za jednog nastavnika kojeg je nazvala Miloš Ristić, navela odakle mu je žena koja je u tom gradu bila upravo kad je Nataša došla kod njega u stan da se maze - rekao je sagovornik.

Ako je to sve istina, najšokantnije je to da je za sve to znao školski psiholog.  

- Glavna je junakinja psihologu priznala da je bila u vezi s profesorom Ristićem, ali da ga ne želi prijaviti jer bi mogao ostati bez posla i supruge. Ako je to istina, to je udarac za školu jer su nadležni znali, ali ništa nisu napravili - kaže sagovornik.

Blic je pokušao doći do autorke Tamare Marinković, ali su doznali da je u inostranstvu i da se treba vratiti tek početkom septembra. Blic je kontaktirao i tužiteljstvo gdje su im rekli da je istraga moguća tek ako se pokažu da su navodi iz knjige istiniti.