Nesreća sa smrtnom posljedicom se oko 1.30 dogodila u Matuzićima (Doboj Jug, BiH).

Poginuo je Selmir Skulić (30), iz Matuzića, vozač Škode Octavia.

Prema rekonstrukciji događaja, vozač Audija 80 je bez upaljenih svjetala vozio  dok je Skulić vršio radnju preticanja. Vozač Škode, u nastojanju da izbjegne direktni sudar sa tim vozilom, podletio je pod kamion i smrtno stradao.

Škoda je potpuno uništena, a vozač kamiona, osim pretrpljenog šoka, prošao je bez teših povreda.

Prema izjavama očevidaca, do nesreće je došlo tako što je vozilo marke Škoda Octavia, krećući se u pravcu Doboja, preticalo dva vozila ispred sebe, vozila marke Passat i Audi 80, piše Oslobođenje.

U momentu preticanja iz suprotnog smjera u punoj brzini pristizalo je vozilo Audi sa ugašenim svjetlima pretičući teretni kamion marke Mercedes sa prikolicom, vlasništvo firme TrendTex iz Doboj Juga.

Izbjegavajući direktan kontakt sa audijem bez svjetala, Škoda Octavia se u brzini pomjerila u desnu stranu, prednjim desnim točkom udarila u ivičnjak, te se odbila pod prikolicu pomenutog kamiona.

Usljed siline udara, iz Škode Octavije je ispao motor, a školjku vozila je kamionska prikolica vukla blizu 50 metara, nakon čega je kamion sletio sa ceste i zaustavio se, jer se prikolica u tom trenutku prevrnula. Na licu mjesta život je izgubio vozač Octavije.

Praktično u istom trenutku u rejonu nesreće došlo je do kontakta vozila Audi 80 i Passata koja su se kretala u pravcu Doboja.

Na oba vozila nastala je materijalna šteta, bez povređenih učesnika.

Mjesto udesa je izgledalo stravično. Ljekar mrtvozornik je konstatovao smrt, a intervenisali su i vatrogasci.

Dionica ovog puta usljed uviđaja bila je zatvorena do jutarnjih sati, pa se saobraćaj odvijao alternativnim pravcima.

Matuzići PODLETIO POD KAMION

Matuzići PODLETIO POD KAMION

Matuzići PODLETIO POD KAMION

Matuzići PODLETIO POD KAMION

Matuzići PODLETIO POD KAMION