Karolj Ludman (58) iz vojvođanskog sela Mol osuđen je na 20 godina zatvora zbog teškog ubistva supruge Slavice Ludman (47). On je okrivljen da je u noći između 24. i 25. maja ove godine u porodičnoj kući u spomenutom mjestu polio benzinom i zapalio suprugu Slavicu.

Navodno je sa ženom "živio u skladnom braku punih 25 godina, sve dok nije doznao za njenu višegodišnju vanbračnu vezu". Tvrdio je da je želio da sve riješi mirnim putem, ali ona ni pored obećanja da će prekinuti vezu s drugim čovjekom to nije učinila. I iako je u istrazi prvo priznao da je svoju ženu polio benzinom i zapalio, kasnije je na suđenju pokušao promijeniti iskaz...

POVEZANO
Željka SekulićBOSANAC U DIJASPORI OTKRIO DA MU JE BIVŠA ŽENA U VEZI SA CRNCEM: Ubio je s 15 hitaca

- Primijetio sam da sve češće kuca poruke i počeo da istražujem. Onda sam u njenom telefonu pronašao brojne prepiske i fotografije s drugim muškarcem. Priznala mi je i obećala da će prekinuti svaki kontakt s njim. Te noći mi je bilo jako loše i uzeo sam insulinsku terapiju. Ona nije ispuštala telefon iz ruku. Kad sam je zamolio da mi pomogne, jer mi nije bilo dobro, posvađali smo se i ona mi je rekla da joj je preko glave mog šećera i zdravlja, da se pakujem i odem iz kuće.

Poslije žučne svađe, Ludman je iz automobila uzeo kanister od pet litara benzina i vratio se do kreveta u kojem je ležala njegova supruga.

- Bacio sam kantu na krevet i upalio upaljač. Kanta je eksplodirala i počela je da gori vatra - tvrdio je Ludman.

- Meni je plamen zahvatio desnu stranu tijela, a ona je pokušala da izađe kroz prozor, ali je zavjesa već gorjela. Pala je, pokušao sam da je izvučem, ali nisam uspio. Vatra je bila strašna.

POVEZANO
Rožaje požar 08/04/19aSTRAVIČAN ZLOČIN POTRESAO SANDŽAK: Safija zapalila bivšeg muža Sulejmana i njegovu novu ženu!?

Ovim svojim iskazom Ludman je demantovao ono što je prvobitno rekao - da je otišao u Adu da kupi benzin i zapali i nju i sebe, jer je situacija u kojoj žive bila neizdržljiva.

- Kada sam to izjavio, bio sam u šoku. Ničega se nisam sjećao, samo su mi njena i slika našeg sina Saše bile pred očima - u suzama je pričao osumnjičeni tvrdeći da nije ubica.

I pored tvrdnji da ženu nije polio benzinom, nalaz sudskog vještaka pokazao je da je na njenom tijelu bilo tragova zapaljive materije koja je izazvala opekotine četvrtog stepena, uslijed kojih je žena preminula za desetak minuta.

Karolj Ludman ubistvo 1