Mama čuvene američke pjevačice i glumice Lindsay Lohan izjavila je da nije istina da je njena kćerka primila Islam, nakon što su brojni svjetski mediji objavili tu informaciju. Naime, Lindsay je obrisala sve svoje postove na Instagramu, gdje je prate milioni ljudi i uradila je update informacija o sebi s porukom «Selam alejkum».

Međutim, mama Dina Lohan tvrdi da njena kćerka «samo uzima predah od društvenih mreža». Navodno, njena promjena statusa je samo izraz poštovanja prema Dubaiju, zemlji koju glumica i pjevačica sada naziva svojim domom.

Lohan marama

Podsjetimo, Lohan je ranije snimljena sa primjerkom Kur'ana, kojeg je čitala i proučavala, a nedavno je fotografisana i s maramom u Turskoj.

- Ja sam otvorena osoba za učenje – izjavila je ranije Lohan, potvrdivši kako ima veliki interes za duhovna pitanja.

- Moji bliski prijatelji iz Londona i Saudijske Arabije dali su mi Kur'an, kojeg sam ponijela sa sobom u New York i učila iz njega. To mi je otvorilo vrata spoznavanja duhovnosti, i pronalaska sebe...

Nakon toga je navodno izjavila da su je u Americi «razapeli» samo zbog toga što je držala Kur'an u ruci – i da su mediji pokušali da je prikažu kao Sotonu i lošu osobu zbog toga.

(Doznajemo.com)