Kćerka slavnog glumca iz izuzetno popularne britanske serije «Coronation Street» preminula je nakon što se predozirala ecstasyjem i ketaminom na muzičkom festivalu, čulo se danas na sudskom saslušanju o ovom slučaju.

25-godišnja Louella Michie, kćerka Johna Michieja, glumca koji je najpoznatiji po svojoj ulozi Karla Munroa u spomenutoj TV sapunici između 2011. i 2013. godine, nestala je na «Bestivalu» u dvorcu Lulworth (Dorset, Velika Britanija) nakon što je konzumirala ilegalne susptance.

Pokrenuta je velika policijska potraga, a njeno tijelo pronađeno je 11. septembra ujutro prošle godine u osamljenom šumskom predjelu spomenutog festivala.

John - Louella Michie

Početni rezultati obdukcije nisu pružali jasnu sliku šta se desilo, ali su dalja toksikološka ispitivanja pokazala da je gospođica  Michie preminula uslijed predoziranja spomenutim supstancama, a ne drogama tzv. klase A koje joj je – kako se na početku pretpostavljalo – dao njen momak, inače muzičar Ceon Broughton. On se tek treba suočiti s optužbama da ju je nenamjerno ubio.

Nakon što je tijelo modela pronađeno, ona je prevezena u obližnju bolnicu, ali uprkos želji medicinskog osoblja, nisu je mogli vratiti u život. Tijelo je sutradan identificirao otac.

John - Louella Michie

(Doznajemo.com/A.N.)