Policija je u Gradišci uhapsila M.P. (33) i L.Š. (26) obojica iz tog mjesta, koji se sumnjiče da su izvršili krivično djelo "Obljuba nad nemoćnim licem".

Kako je navedenoo iz policije identifikovan je i treći muškarac ali se za njim trenutno traga.

- Navedena lica se sumnjiče da su 12.05.2019. godine, na području grada Gradiška izvršili krivično djelo "Obljuba nad nemoćnim licem", a o svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluke, navedeno je iz policije.

Prema nezvaničnim informacijama, privedeni su Miroslav P. i Luka Š. a traga se za Stevom G.

Grupa od trojice muškaraca objavila je fotografiju na kojoj obučeni poziraju sa golom djevojkom M.Z. (23) iz Gradiške. M.Z. je završila specijalnu školu i osoba je sa posebnim potrebama.

Navodno su muškarci iskoristili M.Z., koja radi kao konobarica i objavili selfije na kojima zajedno poziraju obučeni, dok je djevojka gola. Fotografija koja se širila inboksom na Fejsbuku, šokirala je javnost. Kako se diznaje od mještana Gradiške, većina njih na fotografiji je poznata javnosti.

- Djevojka je završila specijalnu školu i osoba je sa posebnim potrebama. Strašno je to što su uradili. Dvojicu znam, u pitanju je S.G. (25) i L.Š. (26), dok mi je treći muškarac nepoznat, izjavio je za Alo.rs jedan mještanin Gradiške, koji tvrdi da je L.Š. odranije poznat policiji.

Pretpostavlja se da je jedan od prisutnih muškaraca želio da se "pohvali" i da je fotografija na taj način dospjela u javnost.

Slučaj koji je zgrozio javnost, jer se radi o iživljavanju nad nemoćnim licem, proslijeđen je brzo MUP-u Republike Srpske. Za sada nije poznato da li su muškarci imali sek*ualni kontakt sa djevojkom ometenom u razvoju.

Fotografije zbog osjetljivosti sadržaja nećemo objaviti u cijelosti.