Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu protiv Almira Ejubovića (20), koji se neregistrovanim BMW-om X5 29. juna strahovitom brzinom zabio u metalni stub na autoputu A-1 u Butilama kod Sarajeva, kada su poginule tri djevojke.

Tinejdžerke Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17) izgubile su živote u ovoj stravičnoj nesreći, koja je šokirala javnost u Bosni i Hercegovini i regiji. Tužilaštvo je zatražilo i produženje pritvora za Ejubovića.

POVEZANO
Almir Ejubović privođenjeNEVJEROVATNO Pogledajte kakva je poruka na majici mladića (20) koji je vozeći BMW usmrtio 3 djevojke

Iz smrskanog vozila, koje se skoro prepolovilo, tijela Ibrice i Neradin, koje su na licu mjesta poginule, izvukli su vatrogasci, koji su morali rezati lim.

Lejla Oruč, koja je još davala znakove života, prevezena je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je, nažalost, iste noći podlegla povredama prilikom ukazivanja medicinske pomoći.

POVEZANO
Lejla Oruč stradala u Butilama 0VAHIDIN ORUČ, OTAC NASTRADALIH TINEJDŽERKI "Lejlu su dvaput vraćali iz smrti, ali treći put nisu..."

Njena sestra Ajla, koja se, također, nalazila u BMW-u, nedavno je puštena iz bolnice.

Ejubović je bio hospitaliziran na Ortopediji u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", gdje ga je sve vrijeme čuvala policija. Zadobio je prijelome pršljena lumbalnog dijela kičme i nosne kosti. Čim je izašao iz bolnice i formalno je lišen slobode.

POVEZANO
Butile nesreća nadzorna kameraPOJAVIO SE SNIMAK SA NADZORNE KAMERE stravične nesreće u kojoj su u Butilama stradale tri djevojke

(Doznajemo.com/Avaz.ba)