"Objesila mi se žena, ostala su mi dva sina... Ja sam zbog svega završio na Pshijatriji", ovim riječima počeo je svoju bolnu ispovijest Muamer Gadžun iz mjesta Gornji Lončari kod Kaknja (BiH).

Njegova 27-godišnja supruga Nevzeta u utorak je u njihovoj kući digla ruku na sebe - objesila se u toaletu, piše Avaz.ba.

- Objesila se za dva šarafa na kojima je nekada stajao bojler, koji sam izmjestio. Vjerovatno se popela na šolju... To je svjesno uradila, jer da je ustala, preživjela bi. Najgore od svega je što je stariji sin, koji ima svega deset godina, pronašao je u kupatilu... Dotrčao je do kafića gdje radim i rekao babo, tako i tako... Sve je vidio i mlađi, četverogodišnji sin – kroz suze će Gadžun.

POVEZANO
Muamer Gadžun i njegova suprugaMuž Nevzete koja je počinila samoubistvo: "Svastika je podmetnula oproštajno pismo u ruksak djeteta"

On nije mogao da vjeruje da se njegova supruga ubila, jer nisu imali problema. Tako je počeo da se raspituje i sam istražuje koji bi mogao biti motiv da žena, koja nije legla ili izašla iz kuće, a da ne poljubi supruga i sinove, odluči se na očajnički korak.

- Prvo sam našao sedam ili osam neplaćenih računa, potom sam doznao da se zadužila i kod komšija. Taj dug, oko 400 KM sam vratio. Pare su joj stizale i od familije iz inostranstva. Doznao sam da je s rođakom Samirom Gadžunom, koji je inače taksista, odlazila po pare... Moja žena je prije šest mjeseci bila na ljekarskom pregledu za vozačku dozvolu i sve je bilo uredno... Sumnja da je neko prevario, da je morala nositi pare... Kome i zašto, ne znam... Tražio sam od policije da istraže slučaj, da uzmu popis pozive s mobitela, izvještaje iz banke, na mojoj kući ima i video-nadzor... Umjesto toga, mene su priveli na razgovor – u jednom dahu ispričao je Muamer Gadžun.

Gadžun je ustupio spomenutom portalu fotografiju oproštajnog pisma, budući da je orginalno pismo predao policiji.

Mlada majka Kakanj suicid 1

U potresnom pismu stoji:

- Sinovi moji, ljubavi moje, ovo sam morala uraditi da spasim i vas i sebe. Volim vas. Kad budem na onom svijetu, čuvat će vas mama. Čuvajte jedan drugog. I što god bude, znajte da vas volim. I vašeg babu sam puno volila i on je bio jedini voljeni čovjek. Halalite svojoj mami. Volim vas puno. Vaša Nezva - stoji u pismu.

Gadžun naglašava da mu je sumnjiv rukopis supruge.

- Moguće da joj je drhatala ruka. Ne znam, nisam više pametan, ali mislim da bi se u čitav slučaj trebala uključit policija - zaključio je Muamer Gadžun.

Aldina Alić, predstavnik za javnost Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), potvrdila je da je policija obaviještena o ovom slučaju.

- Uviđajnim i drugim radnjama utvrđeno je da se radi o samoubistvu - kratko je izjavila Alić.