Popularna stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna dala je svoju prognozu za mjesec koji je pred nama...

- Idućih dana očekuje se hladnije ponegdje i osjetno hladnije te i dalje promjenjivo vrijeme. U četvrtak ujutro, zatim prijepodne i oko sredine dana padavina će biti u većem dijelu regije, piše u prognozi koju potpisuje prof. Zoran Zadro, a iz koje izdvajamo još neke dijelove...

POVEZANO
Zima snijeg poledica na cestiOčekuju nas padavine i snijeg: IDUĆEG MJESECA DOLAZE OBILNE BIJELE PAHULJE I OLUJE

- U gorju se očekuje snijeg, a u nizinama kiša, s tim da u srednjoj, zapadnoj i istočnoj Bosni, kao i zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji i sjeveru Crne Gore, snijega uz kišu može biti i u nizinama. Vjetar će okretati na slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni smjer, dok će na Jadranu, u Hercegovini i Crnoj Gori zapuhati umjerena, povremeno jaka bura i sjeverozapadni vjetar.

U drugom dijelu četvrtka vrijeme će se širom regije nakratko stabilizirati, da bi opet u petak moglo stići novo prolazno naoblačenje uz nove oborine - navodi se

Subota bi trebala donijeti privremenu stabilizaciju vremena, međutim uz hladna jutra će, kako se očekuje, u većem dijelu regije postojati uvjeti za jutarnje mrazeve, osim na Jadranu, jugu Hercegovine, obalnim i priobalnim dijelovima Crne Gore.

Vjetar ni trebao okretati na južne smjerove, što je uvod u novo pogoršanje vremena koje se očekuje tokom nedjelje uz kišu.

PROMJENJIVO VRIJEME uz nerijetko obilne padavine, posebno na Jadranu, gorskoj Hrvatskoj, Hercegovini, Crnoj Gori, jugozapadnoj, zapadnoj i dijelu srednje Bosne i sjevernoj Makedoniji moglo bi obilježiti veliki dio iduće sedmice.

Uostalom kao što se može vidjeti na grafici odstupanja oborina, upravo dobar dio juga i jugoistoka Europe bi mogao obilovati padavina u prvom dijelu 3. mjeseca.

Meteo karta 26/02/20a

Ne smije iznenaditi mogućnost da u pojedinim područjima padnu mjesečne količine oborine.

SNIJEG I U NIZINAMA? U gorskim dijelovima regije bi u prvoj polovini i oko sredine 3. mjeseca mogle pasti veće količine snijega. Uz kraća jača zahlađenja, susnježice i snijega maglo bi biti i u ponekim nizinama, ponajprije Bosne, zatim zapadne i jugozapadne Srbije.

Meteo karta 26/02/20a

(Doznajemo.com)