Vrhunac ekstremne hladnoće na cijelom Starom kontinentu i u našoj regiji, odnosno njegova kulminacija očekuje se do petka.

- Međutim, već od vikenda velika hladnoća polako ali sigurno napušta naše krajeve i seli se gdje joj je i prirodno mjesto, a to je na sjever i sjeveroistok. Od petka već očekujemo popuštanje hladnoće, ujedno bi nas nestabilno vrijeme trebalo pratiti do daljnjeg. Vjerovatno ćemo od četvrtka biti svjedoci brojnim pogoršanjima vremena, koja mogu donijeti lokalno kišu i snijeg, piše Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

Dodaje se kako treba napomenuti da snijeg ni u četvrtak ne bi smio iznenaditi područje Jadrana, preciznije Crnogorskog primorja i većeg dijela Hercegovine, zatim bi postupno trebao prelaziti u susnježicu i kišu.

Drugdje tokom četvrtka i petka treba očekivati susnježicu i snijeg, ponegdje i ledenu kišu. Obilan snijeg moguć je u gorskim područjima.

OPREZ! Zatim od vikenda posvuda kiša uključujući i gorje gdje uz kišu može biti i snijega - navodi se u istoj prognozi i zaključuje:

- Budući da bi do kraja idućeg mjeseca moglo lokalno biti obilnih padavina, a ujedno i južine, svakako vrijedi pozvati na mogući oprez zbog porasta vodostaja rijeka, te pojave odrona ponegdje i lavina zbog velikih količina snijega koje su pale i još bi mogle pasti u gorju.

POVEZANO
AccuWeather spring 2018AccuWeather objavio prognozu za proljeće: PREDVIĐAJU DA BALKANU PRIJETE VELIKE POPLAVE

(Doznajemo.com)