I pored konstantnih apela i upozorenja Željeznica RS, svim učesnicima u saobraćaju da poštuju prometne propise, vozači cestovnih vozila nažalost i pored jasne signalizacije i da ne poštuju zakonske propise.

Tako se juče u 11 sati i 12 minuta na istom cestovnom prelazu u Vrbanji, dogodio skoro identičan slučaj, nesavjesnog i neodgovornog pokušaja prelaska preko pruge.

Opet je vozač cestovnog vozila ne poštujući veoma jasnu signalizaciju, polomio desni polubranik na cestovnom prelazu Vrbanja, što je prouzrokovalo nastanak izvanrednog događaja, odnosno nezgodu na cestovnom prelazu sa materijalnom štetom. Ovo je pokazatelj da bez poštovanja zakonskih propisa, ni jedan stepen zaštite sigurnosti u saobraćaju nije dovoljan, piše BHRT.

POVEZANO
Doboj pješak sudar 15/12/19Mladić jutros u Doboju "POBJEGAO GROBARU S LOPATE" Pogledajte nevjerovatan snimak nadzorne kamere!!!


- Neodgovorni vozači cestovnih vozila iznova ugrožavaju svoju i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju, izazivajući svojom nepažnjom i kršenjem zakona i prometnih propisa, sudare i nesreće, koje nerijetko odnose lјudske živote. Jasno je da je uzrok nastanka mnogih nezgoda, upravo nepoštovanje saobraćajnih propisa, kao i svjetlosno-zvučne signalizacije na cestovnim prelazima.

Željeznička kompozicija uvijek ima prednost u odnosu na ostale sudionike u prometu i to je regulisano Zakonom o želјeznicama kao i Zakonom o sigurnosti u cestovnom prometu. Željeznice RS još jednom apeluju na vozače cestovnih vozila kao i ostale učesnike u prometu, na poštovanje saobraćajnih propisa, jer samo tako možemo očuvati ono što je najvrjednije, a to su životi građana, navodi BHRT.

(Doznajemo.com/BHRT)