Takozvana “punjena kokoška” je "igra" u kojoj učestvuje pet dječaka i pet djevojčica. Oni se nalaze u stanu nekog od njih, onog čiji roditelji neće biti tu cijelo veče...

U kategoriji "maloljetničke trudnoće", Srbija se svrstava u svjetski vrh. Djevojčice od 12, 13, 14 godina sve češće ostaju u drugom stanju, upravo zbog neinformisanosti, i lošoj brizi o reproduktivnom zdravlju. Samim tim stradaju najviše dječija mladost i njihova budućnost.

Doznalo se za slučaj da je učenica od 13 godina ostala u drugom stanju. Proporcije pravog horora bile su poznate pošto ona nije znala da objasni ko je otac djeteta.

Poslije iscrpnog razgovora sa djevojčicom, otac i ginekolog su došli do informacija o strašnoj igri koja je trenutno popularna među tinejdžerima u Srbiji.

- Kćerka se žalila na bolove u stomaku. Otišla je kod doktora, ispostavilo se da je trudna, pa je upućena na ginekološki pregled. Kada smo je pitali kako se to desilo i ko je otac djeteta, samo je odmahivala glavom - rekao je zabrinuti otac, i dodao da je njegova kćerka na kraju priznala da među vršnjacima postoji jedna aktuelna "igra", i da je ona učestvovala u njoj.

"PUNJENA KOKOŠKA". Takozvana “punjena kokoška” je "igra" u kojoj učestvuje pet dječaka i pet djevojčica. Oni se nalaze u stanu nekog od njih, onog čiji roditelji neće biti tu cijelo veče. Djevojčica koja bude izabrana treba da zadovolji svih pet dječaka, a ako ne uspije, onda mora da "plati kaznu" – da bude njihova "žrtva" sa kojom će svi oni imati sek*ualne odnose, jedan za drugim.

- Ja sam u šoku. Ona ne zna ko je otac djeteta, jer su svi dječaci imali se*s sa njom. Navodno tinejdžeri pikiraju prazan stan, pa kada odu nečiji roditelji negdje okupe se i igraju ovu strašnu igru, koja mora da se zaustavi – rekao je zabrinuti otac koji ne zna šta će da radi, i kome da se obrati.

HAOS, BEZAKONJE I NEMORAL. Sociolog Ratko Božović kaže da je porodica potpuno propala, da nije ni tradicionalna ni moderna, i da djeca nikada nisu vodila ovoliko raskalašan život.

- Sve im je dostupno, jer roditelji rade od jutra do sutra. Ovo je definitivno društvo u kojem vlada haos, bezakonje, morala nema. Ljudi se uče bezobrazluku, jer se i kroz rijalitije podstiče sve: nasilje, se*s, živi se danas i ne razmišlja o sutra. Ono što se ne smije zanemariti je da u Srbiji ima puno nepismenih, a od nepismenih djeca ne mogu da budu drastično drugačija – rekao je Božović, i dodao da više nema zdravog odrastanja.

Psiholog Aleksandar Šibul smatra da je ovaj problem uzeo velike razmjere zbog uticaja grupe i niskog samopoštovanja.

- Djeca nisu emotivno ispunjena. Porodica im nije dala dobar primjer, hoće da se dokažu i misle da ukoliko pristanu na sve što se od njih traži, vršnjaci će ih tada prihvatiti. Među djecom vlada velika nesigurnost, a zbog nje dolazi do sličnih problema. Uvijek će postojati takve osobe u društvu, to je slično kao i sa pros*itucijom, koja je u društvu otkad je svijeta i vijeka. Možda bi rješenju problema pomogao preventivni rad, priča o sek*ualnosti - rekao je Šibul, koji se složio sa Božovićem da je djeci danas sve dostupno, i da samo jednim klikom dolaze do por*ića.

POVEZANO
Centar za socijalni rad BanjalukaSVI U ŠOKU KAD SU ČULI KO JE OTAC: Učenica osnovne škole iz Banjaluke zatrudnjela sa...

(Doznajemo.com/Telegraf.rs)