Na Facebook stranici Hitna Pomoc Kantona Sarajevo objavljena je zanimljiva vijest.

Naime, 30.11.2020. godine, oko 14:30 sati, u ambulanti Centralnog objekta Hitne pomoći Sarajevo, medicinsku pomoć zatražio je jedan Sarajlija i ne sluteći šta će se zbiti.

Naime, pacijent tokom pregleda iznenada gubi svijest, a njegovo srce prestaje sa radom. Ekipa Hitne pomoći Sarajevo odmah započinje napredne mjere održavanja života a zahvaljujući novim reanimacionim kolicima, sva potrebna medicinska oprema našla se u službi pacijenta u roku od 10 sekundi.

Hitna pomoć Sa reanimacija 01/12/20a

Nakon reanimacionih postupaka i isporučenog elektro-šoka, srce 47-godišnjaka ponovo je zakucalo. Ubrzo nakon toga dolazi do stabilizacije vitalnih parametara pacijenta, a sa riječima "uhh što potonuh", zvanično je započeo i svoj novi život.

- Uz kontinuiran medicinski nadzor transportovan je na KCUS, gdje je promptnom reakcijom kolega uspješno izveden invanzivni, dijagnostičko-terapijski zahvat. Nakon ugradjena dva stenta pacijent je zadržan u KCUS na daljnjem tretmanu i osjeća se veoma dobro. Iskrene čestitke našim herojima u crvenom i kolegama sa KCUS-a, a našem pacijentu želimo brz oporavak i puno sreće u novom životu - navode iz sarajevske Hitne pomoći.

POVEZANO
Hitna pomoć SarajevoNAKON ŠTO SE MLADA ŽENA SRUŠILA NA ULICI U SARAJEVU I UMRLA: Iz Hitne pomoći stiglo objašnjenje

(Doznajemo.com)