Suprug je preminuo u prvom mjesecu ove godine, a meni je u devetom mjesecu na kućnu adresu stigao Vipov račun za troškove na njegovo ime iz sedmog mjeseca ove godine, izjavila je novinarima 24sata.hr Sanja Kurtanjek (53).

Naravno, preminuli čovjek nije kupio mobitel, nego je riječ o prevari uz pomoću koju se neko dokopao skupog telefona, a o slučaju piše spomenuti hrvatski portal.

Očito, neko je na ime Sanjinog supruga Anđelka šest mjeseci poslije njegove smrti u Vipovoj poslovnici otvorio novi korisnički račun. Isti je čovjek na njegovo ime kupio mobitel iPhone 6. Sanja je odmah po dospijeću računa otišla u Vip kako bi ispravili grešku. Cijeli je slučaj prijavila i policiji. Navodi da su joj u Vipu prvo tvrdili kako je neko sklopio ugovor telefonski, a tek je kasnije otkrila da je ugovor ipak potpisan u poslovnici.

- Otkrili smo da je riječ o više počinitelja. Istraga još traje - naveli su iz Policijske uprave zagrebačke.

Kupovinu je neko obavio na temelju krivotvorene osobne iskaznice za koju Sanja tvrdi kako bi i dijete prepoznalo da je falsificirana. Sad čeka poziv za sud. Lakše joj je, ali neprestano razmišlja kako ljudi mogu biti takvi. Vjerovatno će podnijeti privatnu tužbu protiv Vipa. Iz kompanije su se službeno ispričali za nastalu neugodnost gospođe Kurtanjek.

- Poređenjem dostavljene dokumentacije i dokumentacije kojom raspolažemo utvrdili smo kako se radi o različitim osobnim podacima, na temelju čega smo prihvatili prigovor i raskinuli pretplatnički ugovor - naveli su u VIP-u.

Najveći paradoks je što je Sanjin suprug bio valjda posljednji Zagrepčanin bez mobitela. “Nije ga htio imati. A sad je došao iz groba da bi si kupio iPhone 6”, zaključila je Sanja.

Prevaranti su u Vipu na ime Sanjinog preminulog supruga, šest mjeseci nakon njegove smrti, kupili iPhone 6. Sanji nije jasno kako je zaposlenica Vipa na temelju očito krivotvorene osobne iskaznice mogla izdati tako skup mobitel.

(Doznajemo.com/24sata.hr)