Osman Ademović (65) iz Tutina, nastavnik u Osnovnoj školi "Rifat Burdžević Tršo", osumnjičen je da je dvije godine silovao učenicu koja sada ima 13 godina. On je dijete navodno više puta obljubio u sali za fizičko vaspitanje, kao i u svlačionicama te škole.

Slučaj navodnog silovanja je otkriven kad se djevojčica nedavno požalila roditeljima i ispričala šta joj Osman, inače nastavnik fizičkog vaspitanja, radi već pune dvije godine, piše Informer.

Ona je ispričala da je sve počelo prije dvije godine, tačnije kada je ona imala 11 godina i bila peti razred. Djevojčica je navela da ju je Osman najprije neprimjereno dodirivao tokom vježbanja u sali i da je to radio sve češće. To je sve trajalo do trenutka kada ju je on silovao u sali za fizičko vaspitanje i svlačionici – doznaje spomenuti list od izvora bliskog istrazi.

Djevojčica je, kako tvrde, ispričala da ju je nastavnik u toku dvije godine silovao u više navrata.

– Ona to više nije mogla da podnese, pa je nedavno odlučila da sve ispriča roditeljima, koji su primijetili da im se kćerka promijenila i povukla u sebe, ali su to sve pripisivali pubertetu. Nakon toga šokirani roditelji su odmah obavijestili policiju i odveli dijete kod ginekologa – navodi sagovornik Informera.

POVEZANO
Novi Pazar silovanje sep 2016 - ilustracijaDjevojka iz Novog Pazara tvrdi: "PETORICA SU ME SILOVALI, ne mogu ni da kažem šta su mi sve radili!"

NOVI DOKAZI? Navodno je medicinski pregled donio nove dokaze.

– Ljekari su ustanovili određene promjene na intimnoj regiji djevojčice i tada je, istog trenutka, izdaN nalog za hapšenje nastavnika. Taj ljekarski nalaz će biti od velikog značaja tokom ovog postupka.

Policijska patrola je ubrzo pronašla Osmana, koji je bio iznenađen hapšenjem.

Nastavnik je bio uznemiren i loše se osjećao. Na saslušanju u policiji je prvo pričao da mu uopšte nije jasno zašto je okrivljen. Međutim, kada su mu predočene optužbe, on je kategorično počeo da tvrdi kako nema nikakve veze sa silovanjem djevojčice. Kazao je i da mu je sve namješteno – zaključuje Informerov izvor.

OŠ Rifat Burdžević Tršo - Tutin

Djevojčica navodno silovana više puta? (Foto: Ilustracija)

POLICIJA JE u navela da je uhapšenom određeno zadržavanje do 48 sati i da će, zbog sumnje da je u prethodnom periodu silovao 13-godišnju djevojčicu, uz krivičnu prijavu biti priveden kod nadležnog tužioca.

U školi u kojoj nastavnik radi nisu željeli da komentarišu ovaj događaj, već su kratko poručili da bi trebalo sačekati rezultate detaljne istrage.

OSMAN JE POŠTEN ČOVJEK, TVRDE SUSJEDI. Vijest da je Osman Ademović navodno silovao učenicu i da je sve trajalo dvije godine uznemirila je mještane Tutina. Za uhapšenog nastavnika tvrde da ga znaju kao dobrog i poštenog čovjeka i da ne treba nikom suditi sve dok "sud ne kaže posljednju riječ".

Još nismo zaboravili prošlogodišnje hapšenje jednog nastavnika iz seoske škole u Tutinu, koji je nakon par mjeseci istrage vraćen na posao. Prvo mora sve da se ispita kako bi se spriječila nagađanja i linčovanje na društvenim mrežama – upozorava jedan mještanin Tutina.

PREDSJEDNIK TUTINA Kenan Hot zatražio je danas od nadležnih državnih organa da, u najkraćem roku, rasvijetle slučajeve se*sualnog napastovanja učenica od strane nastavnika u dvjema školama u toj opštini.

On je izjavio da je posljednja vijest o hapšenju nastavnika O.A. (65) zbog sumnje da je silovao trinaestogodišnju učenicu uznemirila sve žitelje Tutina.

- Opština Tutin će učiniti sve da zaštiti moralni integritet i dostojanstvo djece, roditelja i svih građana. Za one koji atakuju na dostojanstvo, posebno djece, kad sud to utvrdi, tražimo najstrože kazne, navodi se u izjavi Hota dostavljenoj medijima.

PODSJETIMO, od šestog mjeseca prošle godine u Tutinu su se desila dva slučaja u kojima su nastavnici navodno se*sualno napastovali učenice.

U toku je suđenje nastavniku R.M. (60) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena polna radnja.