Na oglasnim tablama i banderama u Arilju u Srbiji prije dva dana osvanula je umrlica na kojoj se komšije, prijatelji i rodbina obavještavaju da je ovaj svijet napustila B. Stojković iz sela Vrana.

Navodno je ova 79-godišnja žena, rođena 1940. godine, preminula u utorak 3. decembra, a na čitulji je objavljen i datum ukopa, odnosno da se sahrana treba obaviti u četvrtak 5. decembra na novom groblju u ovom selu.

Arilje Vrane posmrtnica 1

POVEZANO
Irska funny funeralZačuo se GLAS IZ GROBA čovjeka kojeg su sahranjivali: "Halooo, gdje sam ovo? Pustite me odavde!"

U samom selu, ali i naselju Arilje, koje se nalazi u jugozapadnom dijelu Srbije (Zlatiborski okrug), nedaleko od ušća Rzava u Moravicu, zavladala je nevjerica zbog smrti ove žene, uprkos njenoj relativno poodmakloj životnoj dobi.

- Stvarno smo se začudili jer je bila vitalna. Javile su se mnoge komšije, neki stigli i sa svijećama, međutim, žena je je hvala Bogu bila živa i zdrava - izjavio je jedan od mještana sela Vrane.

Arilje Vrane posmrtnica 1

Otkrilo se poslije i kako je došlo do ove bizarne situacije:

- Čujem poslije da je navodno sve sama uradila u ljutnji, jer se posvađala sa bližnjima, a onda je smislila nesvakidašnji način da im se osveti. Inače važi za otmjenu i dostojanstvenu ženu u naselju - izjavio je isti mještanin.

POVEZANO
Groblje VogošćaNEOBIČAN DOGAĐAJ KOD SARAJEVA: Čovjek kojeg su sahranjivali, ustao i rekao: "Šta se ovdje zbiva?"