Šokantan slučaj podvođenja jedanaestogodišnje unuke otkrila je policija iz Šipova nakon zaprimljene prijave da žena, čiji je identitet poznat redakciji, sve češće vodi unuku kod S.S., policiji dobro poznatog 53-godišnjaka, pišu Nezavisne novine.

Zbog izuzetne osjetljivosti slučaja i zaštite djevojčice, iz Policijske uprave Mrkonjić Grad su tek potvrdili tom izvoru da su u srijedu uhapšena dva lica koja dovode u vezu sa krivičnim djelima iz oblasti se*sualnog iskorištavanja maloljetnog lica i oni su juče bili na saslušanju kod postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

Navodno su građani šipovačkoj policiji prijavili sumnjiv slučaj sve češćeg sastajanja svima dobro poznatog muškarca devijantnog ponašanja sa ženom koja je njegovih godina, ali i njenom 11-godišnjom unukom. Djevojčica je, kako se doznaje, najčešće boravila sa bakom u jednom poprilično udaljenom selu u Šipovu nakon što joj se majka udala i dobila dijete, budući da je nju vanbračno dobila.

Na stravičan slučaj podvođenja policija je posumnjala kada je po prijavi u jednom stanu u gradu zatekla pomenutog muškarca, djevojčicu i babu.

Muškarac i baba su odmah uhapšeni, a nakon kriminalističke obrade odvedeni pred tužioca. Istraga ovog veoma kompleksnog slučaja je u toku kako bi se ispitale okolnosti i što više zaštitila djevojčica.

- Postoji sumnja da je ona podvodila unuku starijem muškarcu za određene novčane iznose, ali to se istražuje, navodi izvor na koji se poziva banjalučki list.

Mještani Šipova, zgroženi ovom situacijom, juče su u nevjerici komentarisali ovaj događaj, navodeći da se radi o čovjeku od kojeg su svi zazirali i koji je do sada više puta hapšen i osuđivan zbog tuča, nasilničkog ponašanja, droge i drugih djela.

- Cijeli grad priča samo o tome jer u ovom malom mjestu sve se dozna, nažalost onda kad je već kasno. Da se o tome pričalo na vrijeme ne bi došlo do ovako mučnih situacija za to jadno dijete, za koje možemo samo da se nadamo da će iz svega izaći bez većih posljedica, navodi mještanin Šipova.

Objašnjava da je djevojčica rasla u specifičnim uslovima. Naime, nju je majka dobila rano, dok je živjela na selu sa svojom majkom. Majka se u međuvremenu udala, dok je djevojčica najčešće bila kod bake. Doznaje se i da je majka u teškom psihičkom stanju zbog cijele situacije.

- Navodno su ljudi posumnjali da nešto nije kako treba kada je curica viđena u večernjim satima u autu sa tim čovjekom, za kojeg svi znaju da je kriminalac, ali i da voli druženja sa klinkama koje su i po 20-30 godina mlađe od njega, a takve fotografije objavljuje i na društvenim mrežama. Zašto bi to dijete bilo u njegovom društvu?, izjavio je sagovornik, dodajući da veliku odgovornost ima i socijalna služba.

S.S. je, kako ističe, navodno nedavno izašao iz zatvora, a ukoliko su na bilo koji način ugrozili djevojčicu, smatra da bi oboje trebalo debelo da odgovaraju.

Tužilaštvo se nije dosad oglasilo o ovom slučaju te nije bilo poznato za koja ih tačno krivična djela sumnjiče i koja je odluka tužioca nakon razgovora s njima.