Na magistralnom putu Kozarska Dubica – Gradiška, u mjestu Vrbaška (BiH), sinoć oko 23:30 časova, dogodila se saobraćajna nesreća slijetanjem sa kolovoza putničkog automobila marke "Citroen Xsara", kojim je upravljao M.K. iz Gradiške, a sa kojim su se u vozilu nalazili suvozač M.S. iz Gradiške i putnici u vozilu D.M. i M.Š. obojica iz Gradiške.

U ovoj tragičnoj nesreći, putnici u vozilu D.M. i M.Š. smrtno su stradali, dok su vozač M.K. i suvozač M.S. zadobili tjelesne povrede.

Uviđaj na licu mjesta izvršili su policijski službenici Policijske uprave Gradiška, a o svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Vlado Tomić, direktor Tehničke škole Gradiška, potvrdio je za Srpskainfo da su poginuli Davor Mijatović (18) i Miloš Švraka (18), kao i povrijeđeni Miroslav Kozomara i Marko Stević, učenici ove obrazovne ustanove.

Osamnaestogodišnji Davor Mijatović i Miloš Švraka, koji su sinoć poginuli u saobraćajnoj nesreći u mjestu Vrbaška, išli su u isto odjeljenje četvrtog razreda Tehničke škole u Gradišci

– Ovo je nezapamćena tragedija. Čim smo čuli šta se desilo, učenike četvrtog razreda smjera tehničar za mehatroniku, koji su pohađali poginuli tinejdžeri, pustili smo kućama – istakao je Tomić.

Gradiška nesreća 05/12/19b

Dodaje kako su se četvorica učenika vraćali sa košarkaškog rekreativnog termina u sportskoj dvorani osnovne škole u Vrbaškoj kada se desila tragedija.

Najavljuje kako Tehnička škola na dan sahrane neće raditi, a kako se nezvanično doznaje, taj dan bi u opštini Gradiška mogao biti proglašen danom žalosti.

Tragedija se desila na neosvijetljenom dijelu puta u naselju Vrbaška, koje se nalazi na 10-ak kilometara od Gradiške, na izlazu iz krivine, gotovo 100 metara od petlje na auto-putu Banjaluka – Gradiška. Automobil je, u trenutku slijetanja s puta, udario u drvo, koje je od siline udara slomljeno.

Branka Golić, mještanka Vrbaške, naselja u blizini Gradiške, ubrzo nakon nesreće u kojoj su stradala dva tinejdžera iz grada na Savi, a dvojica povrijeđena, našla se na mjestu nesreće. Za Srpskainfo navodi da je prizor bio užasan.

- Bilo je to nešto prije ponoći. Gotovo ništa se nije vidjelo. Iz mraka, nekoliko metara dalje u njivi, čulo se zapomaganjeispričala je Golićeva.

Tu je već bila ekipa Hitne pomoći, koja se borila sa vremenom, da svima pruži adekvatnu medicinsku njegu.

Samo da prežive – čula je Branka Golić kako neko govori.

Nažalost, dva mladića su umrla.