Bivši austrijski reprezentativac i olimpijac porijeklom iz bivše Jugoslavije, Nikola Stajković Niki, čija su specijalnost bili skokovi u vodu, nastradao je u nesreći na bazenu. Preminuo je samo 12 dana prije nego što je trebao proslaviti 58. rođendan.

Prema navodima iz policije, Stajković je otišao u sportski centar kako bi odradio trening na bazenu, piše Informer. Međutim, poslije sat vremena njegovo beživotno tijelo na dnu bazena otkrila su deca. Dva muškarca su ga izvukla iz vode i odmah započeli reanimaciju, međutim Hitna pomoć je na licu mjesta mogla samo da potvrdi smrt.. Obdukcija treba pokazati šta je uzrok smrti.

Stajković je u periodu od 1972. do 1992. godine bio aktivni učesnik u svjetskim takmičenjima. Rođen je 01.03.1959. godine u Salzburgu. Čak pet puta je učestvovao na ljetnjm olimpijskim igrama. U Minhenu 1972. godine proglašen je vunderkindom. Tada je imao svega 13 godina i bio je najmlađi učesnik na olimpijadama dotad. Stajković je porijeklom sa prostora bivše Jugoslavije, ali su njegovi davnih dana otišli u Austriju, pa je i on rođen u toj zemlji i takmičio se za nju.