Aleksandar Džombić, bivši predsjednik Vlade RS, smješten je u šok sobi nakon što je sa povredama glave i lica u noći između petka i subote dovezen u Univerzitetski klinički centar RS, potvrđeno je "Nezavisnim".

Kako je, uz navođenje njegovih inicijala, rečeno iz UKC RS, stabilnog je zdravstvenog stanja i svjestan je.

Džombić je jutros u 2.35 časova vozilom Službe hitne pomoći Banjaluka dovezen u hitnu prijemnu hiruršku ambulantu, te je hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

"Prema riječima dežurnog ljekara u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje, doktora Voje Vujanovića, i glavnog dežurnog ljekara na hirurgiji danas, doktora Vladimira Kekovića, pacijent A.Dž. (1968) je primljen sa dominantnim povredama glave i lica. Pacijent je odmah po prijemu zbrinut i urađena je sva dijagnostika", naveli su za "Nezavisne" iz UKC RS.

Pacijent ostaje i dalje hospitalizovan u UKC RS, kako bi se nastavilo sa dijagnostičkim i terapijskim procedurama.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjaluci Vlado Đajić tvrdi da je bivši premijer Aleksandar Džombić (1968.) primljen u ovu bolnicu, jer je pao nesretnim slučajem sa stepenica, pri čemu je glavom i grudnim košem udario u tvrdu podlogu.