Nakon što je objavljeno da je Angelina Jolie predala papire za razvod braka od Brada Pitta, američki mediji počeli su nagađati o pravim razlozima, s obzirom na to da su u zahtjevu zvanično navedene "nepomirljive razlike".

Angelina je preko pravnog zastupnika poručila da nema namjeru ništa komentirati, te da je odluku donijela "zbog zdravlja familije".

Piše se da glumica nije mogla podnijeti to što je Brad navodno konzumirao alkohol i droge, te nije mogao kontrolirati bijes. Uvjerena je da je njegova prisutnost u takvom stanju jako štetna za djecu.

Iako TMZ piše da razlog razvoda nije treća osoba, New York Post tvrdi da je Angelina uhvatila Brada s glumicom Marion Cottilard, i to uz pomoć privatnog detektiva. 

Zahtjev za razvod braka Angelina je podnijela u ponedjeljak, a traži skrbništvo nad svo šestero njihove djece, dok bi Pitt imao samo pravo posjeta. Jolie nije tražila alimentaciju niti bilo koji drugi oblik novčane podrške.

Izvori bliski paru za TMZ su ispričali da je Angelina odlučila staviti tačku na njihov brak zbog načina na koji je Brad odgajao njihovu djecu. Navodno je bila jako uzrujana zbog nekih njegovih metoda odgoja.

TMZ dodaje da se prema njihovim saznanjima u brak najpoznatijeg holivudskog para nije upetljala treća osoba te da se Angelinina odluka temelji isključivo na odnosu Brada s djecom.

Par se vjenčao u osmom mjesecu 2014. godine, a zajedno su od 2004. Posljednji su put zajedno viđeni u sedmom mjesecu, kad su blizance Knoxa i Viviane izveli na rođendanski doručak u Zapadnom Hollywoodu.

***

Nakon što je objavljeno da se razvodi najpoznatiji holivudski par, Angelina Jolie i Brad Pitt, oglasio se i slavni glumac koji je ove navode potvrdio časopisu People.

- Tužan sam zbog svega što se događa, ali jedino važno u ovom trenutku je dobrobit naše djece. Molim novinare da poštuju njihovu privatnost u vremenu koje dolazi, izjavio je Brad novinarima.

(Doznajemo.com/Index.hr)