Prema najnovijim informacijama, Mustafa Sandal želi da u brakorazvodnoj parnici sa Eminom Jahović zadrži što veći dio materijalnog bogatstva i starateljstvo nad sinovima Javuzom (Yavuz) i Jamanom (Yaman). Jedan od najpopularnijih pjevača Turske, u dogovoru sa svojim PR timom i advokatima, navodno je osmislio strategiju kako da preko tamošnjih medija pokuša uticati na sudstvo i njihovu krajnju odluku, javljaju turski tabloidi.

- Kada su odlučili da se razvedu, Mustafa i Emina su se dogovorili da će sve dijeliti i da će starateljstvo biti zajedničko, s tim što bi djeca bila kod majke, a on bi mogao da ih viđa kad i koliko želi. Međutim, on se u međuvremenu predomislio. Želi da Jaman i Javuz budu kod njega i da on određuje kada će ih Emina moći viđati. Ona će u tom slučaju morati njemu plaćati alimentaciju. Pored djece, posebno mu je stalo da zadrži što veći dio bogatstva i da ne dijeli s Eminom ništa od onoga što su stekli u braku - tvrdi izvor navodno upućen u situaciju među supružnicima.

On tvrdi da Mustafini ljudi navodno žele napraviti što lošiju sliku o Emini kako bi javnost izvršila pritisak na sud kada bude donosio odluku o starateljstvu, ali i podjeli imovine.

- Prema turskom zakonu, oni ne moraju bogatstvo dijeliti na pola. Također, kod njih nije praksa da djeca uglavnom pripadaju majci.  U tom slučaju ima mnogo veće šanse da zadrži novac, nekretnine, ali i djecu. Mustafi ide naruku što se piše o Emininom navodnom nevjerstvu s Markom Miškovićem, jer se dogovorio s turskim medijima da preuzimaju sve negativne tekstove o njoj. Njega predstavljaju u Turskoj kao prevarenog muža, a Eminu kao beskrupuloznu nevjernicu - objašnjava izvor.

Mustafa je, navodno, bio u Srbiji kako bi angažirao neku marketinšku agenciju koja bi napravila sličnu kampanju.

POVEZANO
Emina Jahović i Aladin, njen prvi suprugPRIJE MUSTAFE UDALA SE ZA ALADINA Bivši svekar Emine Jahović otkrio priču o pjevačicinom prvom braku

(Doznajemo.com/CDM)