Najesen se trebaju snimati nove epizode, njih 36, megapopularne serije "Lud, zbunjen, normalan", ali jedan od glavnih likova Senad Bašić (Faruk) napušta ovaj projekt. On je objasnio razloge svoje odluke...

- Prije dvije godine Nova TV je dolazila da naruči 36 epizoda, da bi ih bilo ukupno 300. Onda sam ja sam tražio od izvršne produkcije da dođe do promjene teksta ugovora za tih novih 36 epizoda, kako bih imao zakonom regulirano 50 godina barem neko od eksploatatorskih prava. Ipak, nije bilo volje da se išta mijena – objasnio je 56-godišnji Bašić za "Dnevni avaz".

Zbog toga što nije bilo volje, ističe, odlučio je donijeti ovakvu odluku.

- Zbog toga što nisu htjeli da se išta mijenja u odnosu na prethodne ugovore donio sam odluku da više ne radim "Lud, zbunjen, normalan" – iskren je Bašić.

Iako je bio na porodičnom odmoru u Njemačkoj, popularni glumac je iskoristio priliku i ostatku ekipe poželio sreću.

- Želim autorskoj, glumačkoj, producentskoj, tehničkoj ekipi da s novim epizodama naprave još veći uspjeh nego što je do sada bio – poručio je Bašić.

POVRATAK ŠEFIKE I ČOMBETA. Do sada je snimljeno 11 sezona popularnog sitcoma "Lud, zbunjen, normalan" na čelu s popularnim dvojcem, scenaristom Feđom Isovićem i rediteljem Elmirom Jukićem. Iz sezone u sezonu mijenjali su se likovi, a ostajala su tri glavna, Izet Fazlinović, kojeg glumi Mustafa Nadarević, Faruk, čiji lik je utjelovio Senad Bašić, i Damir, kojeg igra Moamer Kasumović.

Dok se Faruk povlači iz uspješnog projekta, vraćaju se Čombe i Šefika, koje tumače Miraj Grbić i Jasna Žalica.

POVEZANO
Gordana Boban LZNPOZNATA GLUMICA PRIZNALA: "Zbog silovanja sam napustila TV seriju `Lud, zbunjen, normalan`..."