Tužni slučaj smrti djevojčice u Brčkom, za koji majka Zeda Bajrić smatra odgovornim doktore u ovom gradu pokrenuo je brojne reakcije. Gospođa Bajrić, između ostalog, u svojoj potresnoj ispovijesti, spomenula je da se od javnosti krije slučaj smrti još jednog djeteta koja se, kako navodi, dogodila prije oko dva mjeseca.

– Posljednji slučaj, kada je preminula 3-godišnja Nejla Bajrić iz Begovače kod Brčkog, pokrenuo je brojna pitanja o stanju u zdravstvu i pojedincima u bijelim mantilima, ali i smrti djece u bh. Distriktu – piše portal Otisak, koji navodi kako je na adresu tog portala stiglo i dosta i sugestija u smislu da se nastavi pisati o umiranju djece u ovom gradu.

– Provjerite koliko je djece umrlo od početka ove godine. Vjerujem da će rezultat biti zastrašujući – napisao je u poruci jedan od posjetilaca spomenutog portala.

– Provjerili smo i dobili zabrinjavajuće rezultate. Kada smo zavirili u knjigu umrlih i vidjeli koliko je djece, odnosno maloljetnih osoba umrlo ostali smo šokirani! Naime, od 1. januara 1996. godine do jučerašnjeg dana u Brčkom su umrle, ukupno, 52 maloljetne osobe! Od ovoga broja 17 maloljetnih osoba je umrlo u životnoj dobi od jedne do 15 godina, ostalo su novorođenčad koja nisu preživjela. Naravno, među umrlom djecom ima i određen broj tragično stradalih u nesrećama. Trebamo se zamisliti! Da li je ovo normalno? – piše, između ostalog, Otisak.ba.

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH hitno postupa u provođenju istražnih radnji usmjerenih na rasvjetljavanje okolnosti pod kojima je 10. decembra nastupila smrt trogodišnje djevojčice Nejle Bajrić.

Brčko: Istraga Tužilaštva o smrti male Nejle Bajrić

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH hitno postupa u provođenju istražnih radnji usmjerenih na rasvjetljavanje okolnosti pod kojima je 10. decembra nastupila smrt trogodišnje djevojčice Nejle Bajrić.

Kako je navedeno iz Tužilaštva u Brčkom, postupajući tužilac, nakon što je obaviješten o događaju, naredio je obdukciju, koja je već obavljena u UKC Tuzla.

Tužilaštvo namjerava provesti i ostale istražne radnje potrebne za utvrđivanje svih relevantnih činjenica vezanih za smrt djevojčice.

“Tužilaštvo će nastojati okončati istražne radnje i donijeti svoju odluku u najkraćem mogućem roku”, navedeno je.

(Doznajemo.com)