Pjevač narodne muzike Mirko Marić (40), koji je u petom mjesecu 2017. ubio kickboxera Stipana Ivića, pucavši mu u glavu na parkingu ispred Ivićevog narodnjačkog kluba Element na tržnici u zagrebačkom naselju Špansko, nepravomoćno je osuđen na 10 godina zatvora za ubistvo!

Kako je od ranije imao uslovnu kaznu za nanošenje teške tjelesne povrede, opozvano mu je to, te izrečena jedinstvena kazna od 10 godina i 4 mjeseca zatvora.

Nakon pola godine suđenja, u utorak je na zagrebačkom Županijskom sudu završen dokazni postupak u slučaju ubistva kikboksera Stipana Ivića.

Mirko Marić u trećem mjesecu je izrekao kajanje zbog počinjenog čina, piše Jutarnji list.

- Izrazio bih kajanje prema porodici Stipana Ivića što sam im nanio tugu i bol. Pogotovo njegovoj djeci koja su ostala bez oca. Svjestan sam da sam uništio dvije porodice, i svoju i Stipanovu, ali ja ću se iz zatvora vratiti kad-tad, a njegova će djeca odrastati bez oca. Najgore mi je da se ja s tom spoznajom da sam ubio čovjeka moram buditi svaki dan i nositi taj križ, jer kako se kaže, samo riječi i ispaljeni metak ne mogu se više vratiti - izjavio je Mirko Marić (40).

Marić je na suđenju priznao ubistvo, ali tvrdio je da je u trenutku ubistva bio smanjeno uračunljiv između ostalog zbog dijabetesa od kojeg boluje, ali i od droge i alkohola koje je u noći zločina konzumirao.

(Doznajemo.com/Jutarnji list)