Jedne malezijske novine objavile su na svojoj naslovnoj stranici posljednju fotografiju polubrata sjevernokorejskog diktatora Kim Jong-una, nakon što je na njega izvršen atentat na aerodromu u Kuala Lumpuru.

Povezani sadržaji:

POVEZANO
Ubistvo Kim Jong-nam VIDEOJedna djevojka ga uhvatila za glavu, a druga ušpricala otrov: OBJAVLJEN VIDEO UBISTVA NA AERODROMU

POVEZANO
Kim Jong-namŠOKANTNO UBISTVO NA AERODROMU: Dvije žene OTROVNIM IGLAMA ubile brata sjevernokorejskog diktatora

On se u jednom trenutku požalio da mu je loše, a zatim je sjeo na aerodromsku stolicu. Prenijeli su ga do ambulante u samom objektu, a zatim vozilom Saniteta povezli prema bolnici, međutim na putu do tamo je umro.

Kim Jong-nam (na slici dole lijevo) bio je svojevremeno čovjek za kojem se smatralo da će preuzeti vlast u Sjevernoj Koreji, vjerovatno najzatvorenijoj državi na svijetu, ali to se nije desilo i poziciju je preuzeo Kim Jong-un (desno).

Kim Jong-nam ubistvo 4a

Jong-nam je zatim otišao u egzil, živio je u Macau, ali je bio na stalnoj meti sjevernokorejskih tajnih službi, i već je bio pokušan atentat na njega. Navodno ga se sumnjičilo da želi osnovati izbjegličku vladu.

Četiri osobe su lišene slobode zbog sumnje za učešće u atentatu u ponedjeljak, a neposredni izvršilac bila je jedna žena. Kim Jong-namu je ubrizgan brzodjelujući smrtonosni otrov.

Kim Jong-nam ubistvo 4a

Kim Jong-nam ubistvo 4a