Šokantna vijest o tome da je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar preminuo Dane Puljić (50), profesor u Srednjoj školi Stolac, i to nakon što je u noći sa 8. na 9. oktobar pretučen u jednoj lokalnoj kafani, pronijela se jutros stolačkom čaršijom. Iz SKB Mostar navedeno je da je ovaj čovjek podlegao jučer u Jedinici za intenzivno liječenje, gdje je sve vrijeme bio hospitaliziran.

Tragom ove informacije, kontaktirali smo Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK), u kojem nam je potvrđeno da se tuča dogodila, ali da je događaj zaveden pod narušavanje javnog reda i mira.

- U tuči je učestvovalo više osoba i obaviješteni smo o tome da je D.P. podlegao u bolnici, ali o svemu je obaviješteno Tužilaštvo te će više informacija o tome biti poznato u narednim danima nakon istražnih radnji - šturo nam je kazao Ljudevit Marić, predstavnik za javnost MUP-a HNK. 

Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrđeno je da je za sutra zakazana obdukcija tijela te da su naložili sve neophodne mjere i radnje radi potpunog rasvjetljavanja ovog događaja.

Sprovod je u utorak.