Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona (TK) radeći na predmetu koji je formiran prije nekoliko dana, došlo je do informacije kako je 13-godišnja Ajiša Mazić iz Živinica bila oteta!?

Prije sedam dana djevojčicina familija se obratila službenicima policije i javnosti prijavivši njen nestanak. Poslije 48 sati djevojčica se vratila kući.

POVEZANO
Ajiša Mazić nestala 1PRONAĐENA NESTALA 13-GODIŠNJAKINJA AJIŠA (13) Izvori iz porodice potvrdili informaciju!!

Djevojčica je ispričala kako je dva dana mimo svoje volje bila zadržana u kući izvjesne Miraleme. Daljim tokom istrage utvrđeno je da je riječ o Miralemi Mujčinović, koja je u srijedu predana u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK. Od ranije je, navodno, poznata zbog zlostavljanja svojih kćerki.

- Miralemi Mujčinović određen je pritvor za oduzimanje maloljetnika. Tužilaštvu je predana 9. septembra, a pritvor je određen dva dana kasnije. Stavlja joj se na teret oduzimanje djeteta ili maloljetnika, ali i zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika, no to drugo krivično djelo se ne vezuje za ovaj slučaj nestanka, već za njene kćerke. U periodu 2015. godine njene kćerke su bile maloljetne – izjavio je za Avaz, predstavnik za javnost Kantonalnog tužilaštva TK Admir Arnautović.

POVEZANO
Ajiša Mazić nestala 2NESTALA DJEVOJČICA (13) IZ ŽIVINICA "OTVORILA DUŠU" Evo šta se desilo, pogledajte gdje živi! (VIDEO)