Šokantna ispovijest Maje Marković (31) koju je muž godinama zlostavljao a njihova djeca su sve to gledala.

Maja Marković od 2006. godine trpi porodično nasilje. Na početku braka nije ni slutila šta će se dogoditi, a posebno ne da je njen suprug na smrt prebio bivšu ženu.

"Na početku veze sam ostala trudna sa kćerkom i zlostavljanje je prvi put počelo kada sam bila deveti mjesec. Htio je da mi izvadi dijete iz stomaka", prisjeća se Maja jezivih detalja mučenja koje trpjela godinama.

Ona je u ispovijesti u emisiji "Crna hronika Specijal" navele da se situacija tada smirila jer je muž nije udario, ali je nakon porođaja ponovo počeo da prijeti.

Maja Marković 2

Kako je kazala, bio je bolesno ljubomoran i stalno je sumnjao da ga vara, pa je držao na telefonu sve vrijeme kada bi išla do prodavnice.

"Ako sanja mene i nekog muškarca, on je vjerovao da sam ja sam sigurno bila sa njim. Skidao me je golu i vezivao, htio je da me siluje užarenom šipkom. To je bilo prvi put kada sam ga prijavila", prisjeća se Maja.

Nasilje je prijavila prvi put 2011. godine, a sa mužem je imala dvoje djece.

Kako kaže, tada je sa djecom provela sedam mjeseci u sigurnoj kući, našla posao i stan, ali po njegovom izlasku iz zatvora riješila da mu da drugu šansu.

"Vratila sam se iz straha, kako bi djeca imala porodicu. I ja sam dijete razvedenih roditelja, pa su me uvijek učili da ćutim i trpim", navela je Maja koja je nakon njegove zakletve u manastiru Ostrog vjerovala da će se promijeniti.

Jedan od razloga za pomirenje su i njegove prijetnje da će joj ubiti sestru. Međutim, psihičko maltretiranje počinje već poslije nekoliko mjeseci.

"Prebacivao mi je što sam prijavila zlostavljanje, da je bez razloga ležao u zatvoru i da sam ja sve umislila", priča Maja, koja je tek tokom trudnoće sa drugim djetetom doznala strašnu istinu o svom mužu i njegovoj prvoj ženi.

Zbog ubistva bivše supruge dobio je 2,5 godina, ali mu je kazna umanjena za šest mjeseci. Maja to nije znala, a nije znala ni njegovo pravo ime.

"Znala sam ga pod jednim imenom. Slučajno sam doznala kako se stvarno zove. Nisam ni smjela da ga pitam. Nikada nije ništa pričao o majci svoje djece, samo je rekao da ima dva sina i da su kod njegove majke", ispričala je Maja.

Maja Marković 2

Od svekrve je doznala da je njihova majka mrtva i da je on kriv za to.

Preturajući po stvarima našla sam njene dokumenata u kojima je pisalo da je on nju šutirao i da u bolnici nisu uspjeli da zaustave krvarenje, te da je umrla od njegovih batina.

To je za Maju bila zabranjena tema. Vremenom je izgubila kontakt sa svojom porodicom i niko nije znao šta joj se dešava.

"Bio je spreman na sve. Ja sam trudna radila, a on za ovih 11 godina koliko ga znam nema ni dana radnog staža. Radila sam da bi pio i kockao, a uvaljivao nas je i u dugove", priča Maja.

Kako kaže, morala je i da prosi. On ju je na to tjerao, a onda joj je uzimao pare.

Jednom joj se desilo da nju, sa djecom u rukama, gađa kamenjem. Ona je plakala, ali niko joj nije ponudio pomoć.

Njen muž je i djecu učio da treba da je biju, nazivajući je pogrdnim imenima i uz najgore psovke.  Maja kaže da je trpjela je sek*ualno maltretiranje.

"Bilo je momenata kada me za vrijeme odnosa nabode pesnicom", dodala je Maja koja ipak bila spremna sve da istrpi da bi djeca imala normalnog oca, ako je on ne bi maltretirao pred njima.

"Međutim, vidjela sam da će djeca da polude. Kćerka bi mi svaki put pred spavanje rekla da ne brinem da će ona ostati budna i da se ja pravim da spavam. Bacali su nož sa terase kako me on ne bi zaklao. Vidjeli su i kada sam ja stavila nož na leđa misleći da će nasrnuti na mene. Tada sam mislila: izbošću ili sebe ili njega jer više ne mogu. Dešavalo mi se da mi sve utrne, da ne mogu da se pomjerim", priča kroz suze Maja.

Maja Marković 2

Njena kćerka (10) i sin (8) se skećaju svakog detalja šta je njihov tata radio mami, ali i njima.

"Kada mi je odletio balon na plafon, on ga je izbušio, podigao mene i bacio na pod", kaže dječak i dodaje da tata nije bio dobar i da je bio pijan.

Njegova sestra plašila se da će otac ubiti majku. Govorio im je da je sakrio noć i da će ubiti kada dođe da spava. Djeca kažu da bi voljela da imaju mir i žive srećno.

(Doznajemo.com/Kurir.rs)