Mirela Palić, supruga Seada Palića (45), koji je nedavno preminuo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), od COVIDA-19 i koji je bio priključen prvo na oksigen, a zatim na respirator, oglasila se na društvenoj mreži TikTok.

Šokantnu ispovijest objavila je u više video snimaka.

POVEZANO
Kešmer Face TVKenan Kešmer o haosu na KCUS-u: Za jednu noć, kada nestane kisika umiralo je po 7 osoba!

- Ja sam, malo je reći ljuta, bijesna sam, ja vrijem. Sva sreća je da ja ne naletim na "sultaniju", sva sreća da ne naletim na doktora, koji mi je bahato rekao da je muž bio u kritičnom stanju. Sva sreća da ne nalatim na Fikreta iz Maline itd., jer ja bi vjerovatno završila u zatvoru. Ovdje imam e-mail u koje je odbijena obdukcija za muža – očajna je Mirela.

Navodno obdukcija je odbijena jer je "previše opasno".

- Želim da pozovem porodice žrtava, koji su preminuli na respiratorima, da mi se pridruže, da se digne optužnica protiv Kliničkog centra, tj., nemara, lječenja pacijenata totalno pogrešnim načinom i protiv države BiH s tim da nam nisu priuštili vakcine na vrijeme – izjavila je Mirela.

Ona je imala i nekoliko pitanja za nadležne institucije.

POVEZANO
Sarajevo Njemačka koronaDRUGA STRANA PRIČE, VJERUJETE LI U OVO: "U Njemačkoj umire više ljudi od korone nego u Sarajevu!?"

- Po kojem zakonu oni imaju pravo da zabrane pacijentima da imaju telefone, po kojem zakonu brane porodicama da posjećuju svoje, po kojem zakonu brane novinarima da uđu u Odjele, pogotovo Odjele za respiratore, da vide šta se dešava, da intervjuišu pacijente – pita ova Sarajka i nastavlja:

- Moj je muž molio da ga puste da izađe, oni nisu htijeli... Kakav pokolj se gore dešava, mi ne znamo, jer nećemo da se probudimo, da se trznemo. Ni dan, danas, nismo ništa dobili od dokumentacije. Bez obdukcije, koja jedina može da objasni kako se to desilo... Navodno je došlo do tromboze, ali zašto – pita se Mirela.

Kako tvrdi, zahtjev za obdukciju su poslali dan nakon što je preminuo suprug, ali nisu dobili ništa, kao ni dostavu kartona.

- Ja nisam medicinski radnik, nemam obrazovanje u tom sektoru, ovo je što sam se ja potrudila da doznam u zadnje dvije sedmice. Čovjek je mlad, dosta krivim KCUS, mogli su da nabave nekog da nam javlja stanje naših porodica. Moj muž bi možda dobio ovaj lijek i bio živ – smatra, između ostalog, Mirela.

(Doznajemo.com/Dnevni avaz/Crna Hronika)