Kako je javio portal bljesak.info jedna osoba ubijena je u pucnjavi koja se dogodila u blizini zgrade Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK) u ponedjeljak u Mostaru oko 19 sati.

Iz MUP-a nam je potvrđeno kako je ubijena osoba inicijala M.R. i da se za počiniteljem još uvijek traga - piše spomenuti izvor.

Kako se neslužbeno doznaje, radi se o Marku Maki Radiću, a ubio ga je Cviki Cvitanović, koji je kasnije tokomm večeri lišen slobode. Cvitanović je u ratu bio pripadnik Specijalne policije MUP-a HR HB, a 2004. godine iz pištolja je ubio punca, a pokušao je ubiti i svoju suprugu te njenu sestru, ali pištolj je zatajio. Za tri mjeseca izdržavanje kazne smanjio mu je pomilovanjem 2012. godine tadašnji predsjednik Federacije BiH Živko Budimir.

Podsjetimo, ubijeni Radić je 2011. godine u BiH pravosnažno osuđen na 21 godinu zatvora zbog zločina protiv čovječnosti, odnosno mučenja, zatvaranja, ubistva i silovanja u logoru Vojno kod Mostara, te je iz zatvora trebao izaći tek 2027. godine.

Međutim, nakon odluke Županijskog suda Zagreb koji je priznao bh. presudu, ali ju je smanjio na 12 i pol godina zatvora, Radić se prošle godine našao na slobodi.

Na mjesto događaja stigla je Hitna medicinska pomoć te jake policijske snage.

Mostar ubojstvo 09/11/20

(Doznajemo.com)