Samo nekoliko minuta prije nego što je skupocjenim automobilom “Lexus” pokosila 11 pješaka na ulici ukrajinskog grada Harkova – pritom ubivši 5 osoba, a 6 poslavši u bolnicu (uključujući i trudnicu u 6. mjesecu), 20-godišnja studentkinja Alena Zajceva bila je logirana na Vkontakte, socijalnoj mreži koja je ruska verzija Fejsbuka!?

Incident se dogodio u srijedu 18.10. u 20.38 časova, a zadnja osjeta Zajeceve Vkontakteu zabilježen je istog dana u 20.32!

Međutim, nekoliko časova nakon nesreće, djevojka je izbrisala svoj nalog na toj društvenoj mreži.

Alena Zajceva

Stravične scene na licu mjesta

Inače, Zajceva je kćerka biznismena iz Harkova po imenu Vasilij Zajcev. Automobil VW Touareg s kojim se sudarila vozio je 59-godišnji, također poslovni čovjek, Genadij Dronov.

Inače, Vasilij Zajcev je predsjednik “Grupe Tajfun” i šef uprave i predsjednik “Ukrenergočermeta”, koji radi na tržištu energetskih tehnologija.

Najnovije vijesti o stanju trudnice koja je teško povrijeđena, kada se vozač zaletio vozilom na pješake na sjeveroistoku Ukrajine, govore da je žena u komi, ali doktori tvrde da je nerođena beba stabilno, odnosno kako trudnoća nije direktno ugrožena!

Podsjetimo, iz policije je potvrđeno da se incident dogodio u gradu Harkovu, kada se vozačica terenskim vozilom Lexus zaletila na grupu pješaka u centru grada. Pet ljudi je poginulo, šest ih je zadržano u bolnici s teškim povredama.

Ministarstvo je navelo da je vozač automobila priveden i da se ispituje za kršenje saobraćajnih propisa.

Agencija AP navodi da policija ne sumnja da je vozač ciljao pješake, kao dio scenarija terorističkog napada. Harkov je drugi po veličini grad u Ukrajini.

Snimak incidenta pokazuje terenac Lexus koji se velikom brzinom zabija u pješake. Pokošeno je 11 pješaka koji su na semaforu čekali da pređu cestu.

Za volanom Lexusa nalazila je 20-godišnja Alena Zajceva.

Anton Geraščenko, savjetnik u Ministarstvu unutrašnjih poslova, objavio je na Internetu snimak nesreće kao upozorenje svim pješacima i, naročito, vozačima.

Prema Geraščenku, uzrok nesreće bila je brzina neusklađena uslovima gradskog saobraćaja kao i neiskustvo vozačice.

- Ova strašna tragedija u Harkivu trebala bi biti upozorenje svima pokušavaju uštedjeti nekoliko sekundi i jure da prođu kroz trepćuće žuto svjetlo na semaforu, napisao je Geraščenko.

(Doznajemo.com)