Familija legendarnog vozača Formule 1 Michaela Schumachera tužila je časopis Bunte zbog neistinitih tvrdnji oko zdravstvenog stanja sedmerostrukog prvaka, a presuda se očekuje 05.05. ove godine

Krajem dvanaestog mjeseca 2013. njemački vozač doživio je nesreću na skijanju i zadobio teške ozljede glave zbog kojih je jedno vrijeme bio u komi. Kako bi ga zaštitila, familija ga je u potpunosti izolirala od javnosti te dom pretvorila u medicinski centar kako bi Michael imao najbolju moguću njegu.

No, o njegovom stanju pravih informacija nije bilo pa su pojedini strani mediji željni senzacije počeli nagađati i izmišljati vijesti.

No Bunte je u tome pretjerao te je čak objavio kako 'Michael može hodati'. Familija je na tu neistinu odmah reagovala pa je još krajem devetog mjeseca 2016. pokrenula tužbu.

Sudski proces počeo je u drugom mjesecu ove godine, bio je 'zatvoren za javnost zbog zdravstvenog stanja pacijenta' i presuda je trebala biti donijeta krajem toga mjeseca, ali to se nije dogodilo.

Prema novim informacijama kojima raspolaže Spiegel Online, dan kada treba biti objavljena presuda je 05.05. ove godine Inače, familija je na sudu zatražila novčanu kompenzaciju od 100.000 eura.