Danijel Ž. (21) iz sela Markovac kod Vršca, koji ima smetnje u razvoju, uhapšen je zbog sumnje da je više puta silovao svoje dvije rođene sestre, koje imaju pet i 15 godina.

Foto: Ilustracija

Stravično se*sualno zlostavljanje policiji su prijavili radnici Specijalne škole u Vršcu, koju starija devojčica, koja je takođe ometena u razvoju, pohađa.

- U školi je primećeno da se ona čudno ponaša, pa je psiholog razgovarao s njom. Kroz priču s maloletnicom doznalo se da je brat već duže vreme se*sualno zlostavlja. Radnici škole su odmah obavestili policiju - navodi izvor kojeg citira beogradski Kurir.

Policajci su Danijela Ž. uhapsili u porodičnoj kući u Markovcu, gdje živi s roditeljima i još petoro braće i sestara.

Mještani Markovca tvrde da majka uhapšenog Danijela Ž. ima dva muža: "Ona je Danijela, njegovu sestru i još dva sina dobila u prvom braku. Kasnije je našla drugog muža, s kojim ima dve ćerkice, ali oni svi žive zajedno. I taj prvi muž i ovaj novi", navela je jedna komšinica

- Upravo je u toj kući Danijel mesecima silovao svoje sestre. Koristio je priliku kad nikog nije bilo kod kuće. Strašno! Petogodišnja devojčica nije ni mogla da se brani, a 15-godišnjakinja ima mentalni poremećaj, zbog kojeg takođe nije imala snage da mu se odupre. Ona je najpre mislila da je to normalno i da to svi rade, ali se na kraju poverila nastavnicima u školi - nastavlja izvor i dodaje da su djevojčice poslane u bolnicu u Beograd na ginekološki pregled.

KRAO PO SELU. Mještani Markovca ispričali su za Kurir da je porodica u kojoj se desilo silovanje inače problematična.

- Veoma su siromašni i primaju socijalnu pomoć, a svi imaju probleme u razvoju. Danijel ima još dva rođena brata i sestru, koja je zlostavljana, dok su mu petogodišnjakinja i još jedna mlađa devojčica sestre po majci - tvrdi komšija i dodaje:

- Za njega nemam lepe reči. Krade po selu i prodaje te ukradene stvari. Policija je često zbog toga dolazila u njihov dom.

Markovčani, međutim, nisu bili upućeni u to da je njihov komšija osumnjičen za silovanje rođenih sestara.

- On je, navodno, pre nekoliko dana opljačkao kuću jedne žene u selu, pa smo pomislili da su zbog toga došli po njega. Pričalo se da će ga poslati u neki dom, pošto je nemoguće držati ga pod kontrolom. Koliko znamo, sva deca iz te kuće pohađaju specijalnu školu, niko od njih nije kako treba - zaključuje sagovornik.