"Naravno, ima nekolicina onih koji smatraju kako to nije posao za djevojku, ženu, ali iskrena da budem, meni to ne smeta, svako ima svoje mišljenje i viđenje, i razumijem takve osobe. Ne bi bilo ni zanimljivo da svi daju pohvalu. Ja imam svoj cilj i idem prema tome da budem uspješna i najbolja u onome što radim"

Nedavno je njena fotografija osvanula na portalima širom zemlje, gdje u koloni ispred tunela Vranduk čeka pored svog vozila.

POVEZANO
Šefika kamion 1Šefika sa svojim kamionom iz Nemile izazvala pometnju na društvenim mrežama (FOTO)

I ne bi tu bilo ništa čudno, da se ne radi o djevojci koja čeka pored kamiona. Naveli su da se zove Šefika Garanović. A mi doznajemo da je u pitanju srednjoškolka koja voli svoj kamion više od svega. Ide u Srednju mješovitu školu "Mladost", i dolazi iz Šerića nadomak Nemile.

"Moje interesovanje za kamion datira još od samog djetinjstva, dok sam gledala svog oca kako vozi i radi taj posao. S tim da je to bilo na početku samo ushićenje i znatiželja, ali kako sam odrastala preraslo je u želju da i ja budem vozač kamiona. Ubrzo se moja želja i ostvarila. Otvorio mi se put da krenem s tim. Dočekala sam s velikom radošću svojih punih osamnaest godina da bih mogla pristupiti polaganju vozačkog ispita. Nije bilo upitno što se tiče kategorije. Želja i trud se uvijek isplati, tako da sam položila vozački ispit uz sve pohvale ispitivača za moje sposobnosti, koje sam na samom ispitu pokazala", izjavila je za Source.ba Šefika.

Podršku ima od svojih roditelja i najbližih, također i prijatelja, i to joj je najvažnije kaže. Za hejtere je nije briga.

Šefika kamion 1

"Naravno, ima nekolicina onih koji smatraju kako to nije posao za djevojku, ženu, ali iskrena da budem, meni to ne smeta, svako ima svoje mišljenje i viđenje, i razumijem takve osobe. Ne bi bilo ni zanimljivo da svi daju pohvalu. Ja imam svoj cilj i idem prema tome da budem uspješna i najbolja u onome što radim..."

S kamionom radi povremeno, jer još uvijek ide u srednju školu, ali isto tako kad ima slobodnog vremena usmjeri ga na vožnju i učenje.

"Zadovoljna sam jer stižem i školu  i vožnju. Gledam da sve odradim onako kako najbolje znam, naravno što ne znači da nema tih nekih problema. Mogu navesti anegdotu koja se desila još na samom početku, kad mi je na samom kraju ture, do dolaska na lokaciju, guma pukla.  Na prvu mi je bilo malo ludo, jer ipak sam sama bila, ali ni to nije poljuljalo moje samopouzdanje i znanje koje sam usvojila i uspješno sam završila mijenjanje gume i stigla na odredište, doduse malo zakasnila ali opravdano (smijeh)", prisjeća se ova djevojka.

Ne obazire se mnogo, tvrdi, na kritike koje joj upućuju da radi "muški posao", i tvrdi da je niko i ništa neće omesti u namjeri da bude i radi ono što je čini sretnom.

"To dijeljenje na muško-ženske poslove i sposobnosti mi je totalni apsurd, jer koliko samo imamo uspješnih muškaraca kuhara. Tako da "ko šta voli - nek izvoli", i nek se pokaže. Ja mogu reći za sebe da sam sa 19 godina zadovoljna svojim znanjem i vještinama što se tiče kamiona. Moji daljnji planovi se naravno opet svode na moj cilj koji želim da ostvarim, po završetku škole želim da još dosta učim od svog oca koji je uspješan i ne odvajati se od svog ljubimca. Raditi ono što najbolje znam, a to je vožnja kamiona. Vjerujem u sebe i nadam se da ću biti dobra u poslu", zaključuje na kraju Šefika za Source.ba.

POVEZANO
Melisa Bećirović i Kanita Burkić 1"ŠTO ŽENSKA RUKA OPERE, VRIJEDI VIŠE..." Melisa i Kanita otvorile autopraonicu, posla i preko glave!