17. februara 2019. godine, u teškoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj, poginuo je nekrunisani kralj narodne muzike Šaban Šaulić (68). Na autoputu kod Bielefelda se u automobil u kojem je bio Šaban zakucao drugi vozač velikom brzinom.

Podlegao je i Mirsad Kerić (43), muzičar i klavijaturista, koji je bio za volanom automobila u kojem je poginuo Šaban.

POVEZANO
Šaban-Levent nesreća BielefeldTURČIN KOJI JE AUTOM UBIO ŠABANA SE SLOMIO U ZATVORU: Svjedoci tvrde da je ...

Ni Kerić, ni Šaulić, nisu preminuli na licu mjesta. Kada je riječ o medicinskoj pomoći, pruženoj Šauliću, doktor koja je vodila tim je, kako je svojedobno objavio Tanjug, potvrdila da je Šaulić sam izašao iz kola, bio svjestan i govorio, ali ga nisu razumjeli jer je pričao na srpskom jeziku, ali su shvatili da se žalio da ga boli grlo i da mu se stanje pogoršavalo.

SREDSTVO ZA USPAVLJIVANJE. Radi pripreme za transport, doktori su mu, prema njemačkim medicinskim standardima, dali sredstvo za uspavljivanje i unijeli u helikopter, poslije nesreće koja se dogodila u nedjelju oko 6 sati i 45 minuta.

POVEZANO
Cuca i Šaban 1ISPOVIJEST `ŠABANOVE LJUBAVNICE` CUCE: "2 sata prije nego što je poginuo, čuli smo se i rekao je..."

Odlučeno je da se Šaulić helikopterom prebaci u bolnicu, zbog procjene doktora na licu mjesta da je on bio najteže povrijeđen. On je prebačen u najveću i najbolje opremljenu kliniku u Bilefeldu. Ostala dvojica njegovih saputnika, prebačena su u druge dvije bolnice sanitetskim vozilima, kojih je zajedno sa vatrogasnim bilo 40 na mjestu nesreće.

POLICIJA JE, prema navodima uključenih u slučaj pogibije Šulića, potvrdila da je auto u kome se nalazio pjevač usporio zbog situacije na putu i da je drugi auto direktno naletio na njih, tako da su udarili u bankinu.

POVEZANO
Porodica ŠaulićŠABANOVA FAMILIJA ŠOKIRANA INFORMACIJOM DA JE ON pred smrt `sakrio` 2 mil. eura: Njihov PR tvrdi ovo

Protiv vozača, koji je izazvao sudar, po službenoj dužnosti, pokrenut je postupak.

NAJBOLJA USLUGA. Nadležni u institucijama u Bilefeldu tvrdili su da je Šaulić dobio najbolju moguću uslugu hitne pomoći u Njemačkoj, koja uključuje prevoz helikopterom i čitav medicinski tim.

U bolnicu u Bilefeldu stigli su oko osam sati ujutro, a poslije reanimacije su morali da otvore grudni koš i tada su vidjeli da je aorta pukla, što je medicinski praktično nemoguće sanirati.

U nedjelju u 10 sati i 25 minuta Šaulić je preminuo, piše u protokolu.

Ljekari smatraju da je pojas u autu od siline udarca zategao to mjesto, gdje je došlo do pucanja aorte, a doktor, koja je vodila medicinski tim je o cjelokupnom protokolu dala svoje mišljenje policiji.

Svoj supruzi Šaulić je poslao poruku dan prije nesreće:

- Stižem ti sutra, volim te ljubi djecu!

POVEZANO
Hasan Dudić kapaOD TUGE ZA ŠABANOM ŠAULIĆEM preminuo i njegov brat: Evo šta ga je ubilo?!