Nakon što se za njega pročulo širom svijeta pred Novu godinu, muškarac iz Edmontona u Kanadi po imenu Adrian Pearce (64) našao se na meti prevarantkinja, koje tvrde da su njegova davno izgubljena ljubav!?

Podsjetimo, mediji širom svijeta pisali su o Adrianu tokom ove sezone praznika, nakon što je jedan lokalni novinar otkrio nevjerovatnu priču 64-godišnjaka.

On, naime, već 47 godina čuva neotvoren poklon koji mu je dala njegova djevojka Vicky iz tinejdžerskih dana – na rastanku, kada ga je ostavila! To je bila njegova prva ozbiljnija veza u životu, a kasnije se oženio drugom i dobio djecu. Šta se desilo s Vicky – ne zna do dan danas.

Adrian Pearce 1

Zajednička fotografija Adriana i Vicky prije raskida

Kada je priča dospjela u novine i portale, javilo mu se nekoliko žena koje su tvrdile da su one Vicky, ali nisu mu to uspjele dokazati – jer nisu znale odgovoriti na neka pitanja koja im je pitao, o njihovim tadašnjim nastavnicima i prijateljima.

Poklon je Pearce dobio 1970. godine, kada je bio 17-godišnji učenik srednje škole u Don Millsu, u predgrađu Toronta.

Bio je to poklon pred Novogodišnje praznike, a Adrian ga nije otvorio tada, a ni idućih godina, iako je zadržao naviku da ga svake godine stavi pod prazničnu jelku, skupa s ostalim poklonima, čak i kada se oženio i imao svoju djecu.

Njegovu ženu je to `izluđivalo`, ali je on to zadržao kao neku vrstu tradicije, sve dok mu supruga ostavljanje tog poklona ispod drvceta nije i definitivno zabranila.

Adrian Pearce 1