Pod naslovom Anonimni portali "usmrtili" i Mustafu Nadarevića stranica raskrinkavanje.ba piše kako još od 2017. online svijetom luta vijest koja govori da je bh. glumac Mustafa Nadarević preminuo!?

Evo šta se još navodi u tekstu:

POVEZANO
LZN 4HOĆE LI SE SNIMATI NOVI NASTAVCI SERIJE "LUD, ZBUNJEN, NORMALAN" bez Mustafe Nadarevića?

- Tokom 2017. godine Internetom se proširila vijest koja govori da je Mustafa Nadarević, legendarni bh. glumac, preminuo. S obzirom da veliki broj portala i blogova koji su objavili takvu vijest više ne postoji, ne možemo sa sigurnošću utvrditi kada je tačno ona prvi put objavljena i ko je njen izvor. Najstarije pojavljivanje ovakvih tvrdnji koje još uvijek postoji, našli smo na portalu "Crveni portal" koji je članak objavio 30.08.2018. pod naslovom: PREMINUO JE LEGENDARNI GLUMAC SERIJE LUD ZBUNJEN NORMALAN KOJEG SU SVI VOLJELI!

U članku se navodi kako je Senad Bašić navodno tu vijest podijelio na Twitteru:

Portali "Edukovanje", "Online vijesti", "Kladanjski" i "Korisni savjeti" su ovaj članak prenijeli u izvornom obliku, a najnovije pojavljivanje bilježimo na portalu "Kladanjski" 11. marta 2019. Svi oni su za objavljivanje netačnih informacija dobili ocjenu prenošenje lažne vijesti.

POVEZANO
Senad BašićŠOK ZA LJUBITELJE SERIJE "LUD, ZBUNJEN, NORMALAN": Snimaju se nove epizode, evo zašto nema Faruka!

Zanimljivo je da je sam Nadarević prokomentarisao članke koji su ga proglasili mrtvim, i to u intervjuu za Kurir još krajem 2017. godine:

- Još sam živ, iako na nekim portalima objavljuju da sam umro, a puno puta sam glumio smrt.

POVEZANO
Mustafa Nadarević cigaretaNAKON ŠTO SE INTERNETOM PROŠIRILA MORBIDNA VIJEST DA JE UMRO MUSTAFA NADAREVIĆ: Javio se "Živ sam!"