Pod naslovom Anonimni portali "usmrtili" i Mustafu Nadarevića stranica raskrinkavanje.ba piše kako još od 2017. online svijetom luta vijest koja govori da je bh. glumac Mustafa Nadarević preminuo!?

Evo šta se još navodi u tekstu:

- Tokom 2017. godine Internetom se proširila vijest koja govori da je Mustafa Nadarević, legendarni bh. glumac, preminuo. S obzirom da veliki broj portala i blogova koji su objavili takvu vijest više ne postoji, ne možemo sa sigurnošću utvrditi kada je tačno ona prvi put objavljena i ko je njen izvor. Najstarije pojavljivanje ovakvih tvrdnji koje još uvijek postoji, našli smo na portalu "Crveni portal" koji je članak objavio 30.08.2018. pod naslovom: PREMINUO JE LEGENDARNI GLUMAC SERIJE LUD ZBUNJEN NORMALAN KOJEG SU SVI VOLJELI!

U članku se navodi kako je Senad Bašić navodno tu vijest podijelio na Twitteru:

Portali "Edukovanje", "Online vijesti", "Kladanjski" i "Korisni savjeti" su ovaj članak prenijeli u izvornom obliku, a najnovije pojavljivanje bilježimo na portalu "Kladanjski" 11. marta 2019. Svi oni su za objavljivanje netačnih informacija dobili ocjenu prenošenje lažne vijesti.

Zanimljivo je da je sam Nadarević prokomentarisao članke koji su ga proglasili mrtvim, i to u intervjuu za Kurir još krajem 2017. godine:

- Još sam živ, iako na nekim portalima objavljuju da sam umro, a puno puta sam glumio smrt.


PODIJELITE OVAJ ČLANAK SA SVOJIM PRIJATELJIMA NA FACEBOOKU