Zločin koji je šokirao Crnu Goru!

Vijeće Višeg suda u Podgorici u petak je razmatralo optužnicu protiv Arsenija Stanovića (22), koji se tereti da je 11. maja ubio Ukrajinku Anastasiju Lašmanovu (30) u Kotoru. Stanoviću se stavlja na teret da je počinio teško ubistvo na svirep način.

Branilac Stanovića, advokat Zoran Piperović izjavio je nakon održanog ročišta, da će ukoliko se potvrdi optužnica, njegov branjenik na glavnom pretresu priznati zločin.

Ročište je održano radi ispitivanja i ocjene zakonitosti i opravdanosti optužnice.

Piperović je objasnio da nema nikakve dileme da je Stanović počinio zločin, samo ostaje pitanje da se razjasni pod kojim okolnostima.

Viši državni tužilac Željko Tomković, zastupnik optužnice, ostao je kod navoda da je okrivljeni Stanović počinio krivično djelo ubistvo i predložio sudu da je potvrdi.

Sudija Boris Savić je zaključio ročište i najavio da će sud u zakonskom roku donijeti odluku.

Ubistvo Lašmanove Kotor

Arsenije Stanović uhapšen je 18.06. u Tirani poslije jednomjesečnog skrivanja u Albaniji.

Prilikom hapšenja osumnjičenog, s njim je bio i njegov otac Zoran Stanović, smijenjeni šef ispostave granične policije na tivatskom aerodromu.

Tokom istrage je utvrđeno da je Stanović nakon zločina ilegalno prešao u Albaniju i krio se u Skadru i Tirani. Sumnja se da mu je u tome pomogao otac, koji je četiri dana nakon zločina smijenjen sa dužnosti. Kod Arsenija Stanovića su nakon hapšenja pronađene falsifikovane putne isprave koje je, kako se pretpostavlja, trebalo da iskoristi za bijeg u Sjedinjene Američke Države.

Stanović do sada nije želio da iznese odbranu, koristeći zakonsko pravo da se brani ćutanjem.

Arsenije Stanović je ranije bio u emotivnoj vezi s ukrajinskom državljankom. Lašmanova je u Crnu Goru došla prije nekoliko godina.

POVEZANO
Arsenije Stanović - Anastasija LašmanovaDETALJI ZLOČINA KOJI JE ŠOKIRAO CRNU GORU: Bogatašicu je ubio bivši dečko, sin šefa policije!?