Priču o osobi koja prosi na Zelenom vencu u centru Beograda i koja onima koji joj udijele neki dinar šalje poljupce čuli su mnogi.

Gotovo da nema čovjeka koji se nije sažalio na Ljubicu Jovanović (80), staricu koja svakog dana prosi na Zelenom vencu i koja svakome ko joj udijeli neki dinar pošalje poljubac. Ona je definitivno neko ko je rasplakao Srbiju. Ona je, kako je na prvi pogled djelovalo, starica koja pokazuje pravo lice Srbije.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Prosjak novinarNOVINAR SE PRERUŠIO U PROSJAKA: Evo koliko je novca dobio za samo 1 sat u centru Sarajeva!

Naime, ova baka obučena u odrpanu garderobu svakog dana prosi, i po snijegu, i po kiši, njena starošću izborana ruka ispružena je u visini nogu brojnih prolaznika.

Novinarka sajta Espreso.rs pričala je sa baka Ljubicom, koja joj je, na pitanje zbog čega prosi odgovorila:

- Sve što dobijem ovde, nosim svojim unučićima, kako bi imali nešto da pojedu. Ne sakupim mnogo para, ali svaki dinar mi znači...

Kako je tada izjavila, kada su bile poplave u Obrenovcu, voda je odnijela kuću u kojoj je živjela sa kćerkom i njeno troje djece.

Nakon toga, prema njenim tvrdnjama, ostali su na ulici, a njena kćerka je zatražila azil u Nemačkoj. Otišla je i više se nikada nije vratila, ostavivši baku sa malim unučićima.

Ipak, čitateljka Espresa javila se i izjavila da nije sve onako kako izgleda, pa tako ni njena životna priča.

- To je čista prevara. Često je srećem u Obrenovcu. Sređena je. Ima veliku kuću. Onda dođem u Beograd i vidim je na Zelenjaku, pogrbljenu kako prosi - tvrdi jedna Obrenovčanka koja je htjela da ostane anonimna.

Video pogledajte na OVOM LINKU!

Baka Ljubica 1

(Doznajemo.com/Espreso)