Porodica pjevača Šabana Šaulića koji je izgubio život u strašnoj nesreći čeka da im njemačko tužilaštvo dostavi umrlicu poginulog pjevača kako bi mogli da tuže Turčina.

Naime, familija Šaulić odlučila je da pokrene privatnu tužbu protiv Turčina Alsina Leventa, koji je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao kralj narodne muzike i njegov prijatelj Mirsad Kerić. Međutim, da bi pokrenuli taj postupak, moraju da dobiju umrlicu Šabana Šaulića.

POVEZANO
Hasan Dudić kapaOD TUGE ZA ŠABANOM ŠAULIĆEM preminuo i njegov brat: Evo šta ga je ubilo?!

Dostava umrlice blokira i penziju koju bi Šabanova udovica trebalo da prima, a koju je on uplaćivao za života. Tužilac u Njemačkoj treba da izda potvrdu o Šabanovoj smrti da bi porodica mogla da obavi sve obaveze koje ih čekaju, piše Kurir

Prvenstveno treba da se riješi pitanje naplate osiguranja, a zatim i Šabanova penzija, koja bi trebala iznositi oko 2.000 eura. Takođe, porodica ima u planu da podnese privatnu tužbu protiv Leventa, a zasad se raspituju šta njemu sljeduje po službenoj dužnosti, a za šta oni mogu po privatnoj tužbi da ga gone. U svakom slučaju, dok ne stigne umrlica, ruke su im vezane.

POVEZANO
Šaban Emir HabibovićOVO JE POSLJEDNJA PJESMA ŠABANA ŠAULIĆA: Napisao ju je za Emira, kojem je ZAMJERIO JEDNU STVAR!

Pored poteškoća oko papirologije, Šabanova udovica Gordana Šaulić se bori i dalje sa tugom koju osjeća nakon što je izgubila voljenog supruga, sa kojim je bila u braku 43 godine. 

- Svima je i dalje teško, ali Goci je najteže. Gocin se život vrtio samo oko Šabana. Od njene 16. godine je s njim bila. Od trenutka kad se probudi, pa sve dok ne zaspi ona se bavila Šabanom i sad joj sve ovo teško pada. Loše je, pije i dalje lijekove za smirenje. Ne spava noću. Mnogo joj je teško jer su njih dvoje bili mnogo vezani. Iz kuće ne izlazi jer još nema snage da sa prolaznicima priča o Šabanu. S druge strane, njoj je baš kod kuće tužno jer je kuća podsjeća na njega. Gdje god da se pomjeri, sve je podsjeća a njega, samo o njemu priča. Bila je to velika ljubav, zato je i tuga takva - navodi sagovornik i dodaje:

- Dolaze svi svaki dan Ilda, Sanela, Mihajlo, njihovi partneri, dvije-tri bliske drugarice, trude se da je ne ostavljaju mnogo samu. Teško joj je što bar nema te papire da završava tehničke stvari i da tako malo skrene misli, ali šta je, tu je -  završava Kurirov izvor.

POVEZANO
Cuca i Šaban 1ISPOVIJEST `ŠABANOVE LJUBAVNICE` CUCE: "2 sata prije nego što je poginuo, čuli smo se i rekao je..."