Hrabri dječak (18) koji je bio teško bolestan je preminuo u subotu, a kapiten bh. reprezentacije, Edin Džeko mu je odao posljednju počast.

- Život nekada zna biti surov, nemilosrdan i nepravedan, ali svi se borimo na svoj način. Nažalost, Amir Gljiva, dječak kojeg sam upoznao na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu, izgubio je svoju bitku, ali njegovo ime će uvijek biti u našim sjećanjima i srcima…  Želim mu vječni rahmet i najljepši dženet, a njegovoj porodici sabur! - poručio je popularni Dijamant na društvenoj mreži Facebook.

Džeko Amir Gljiva

Prilikom nedavne Džekine posjete Roditeljskoj kući u Sarajevu, oboljeli Amir nije bio u stanju vidjeti svog omiljenog igrača.

Džeko je, nakon toga, odlučio da ga posjeti te mu pokloni dres s potpisom, a tom prilikom dječak je zamolio bh. napadača da mu posveti svoj sljedeći gol.

Nakon što je u Elbasanu Džeko bio strijelac u pobjedi od 2-1 protiv selekcije Albanije, napadač je putem društvenih mreža poručio da je svoj jubilarni 50. gol posvetio teško oboljelom Amiru.

- Obećanje je dug! Gol protiv Albanije obećao sam posvetiti Amiru Gljivi, koji leži na Pedijatrijskoj klinici i 50. gol je poklon njemu - napisao je tada Džeko.