Djevojčica (15), koja je nakon potresa koji je u nedjelju ujutro uzdrmao Zagreb, s teškim ozljedama prebačena u Dječju bolnicu u Klaićevoj bolnici, je izgubila životnu bitku.

Prema dostupnim informacijama, djevojčica je teško stradala u Đorđićevoj ulici, a u bolnicu je dovezena u izuzetno teškom i kritičnom stanju.

Tužnu vijest je za Index potvrdio šef Klaićeve bolnice Goran Roić. Uprkos svim naporima medicinskog osoblja koji su se od jučer ujutro borili za njen život, djevojčica je preminula.

Potres Zagreb 22/03/20 f

- Nažalost, unatoč svim naporima djelatnika medicinske službe, teško ozlijeđena djevojčica u jučerašnjem potresu podlegla je ozljedama. U ime Klinike za dječje bolesti Zagreb želimo izraziti iskrenu sućut roditeljima i obitelji, izjavio je Roić za spomenuti hrvatski portal.

Jučer je objavljena agencijska vijest kako je petnaestogodišnje dijete prva žrtva potresa u Zagrebu.

- Dobili smo dojavu o urušavanju zgrade u Đorđićevoj 13. Ekipa hitne pomoći je izašla na teren i našla teško ozlijeđeno dijete koje više nije pokazivalo znakove života, izjavio je Žarko Rašić iz Zavoda za Hitnu medicinu Grada Zagreba.

Dijete od 15 godina prevezeno je u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj, nakon reanimacije, ali su se povrede pokazale preteškim.

POVEZANO
Potres Zagreb 22/03/20 aVELIKI POTRES U ZAGREBU: Rušili se zidovi, oštećena katedrala, ljudi izašli na ulice!