Mladić na motociklu star tek 16 godina, naletio je danas rano ujutro u Starigradu (Zadar, Hrvatska) na četiri djevojke. Dvije djevojke i mladi vozač su povrijeđeni, a 18-godišnja Laura B. preminula je u bolnici nekoliko sati nakon nesreće.

- Jutros oko 4.40 sati u Starigradu na D-8, dogodila se prometna nesreća, kada je maloljetni vozač motocikla u dobi od 16 godina, upravljajući motociklom (ZD) bez vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola, nailazeći iz smjera Rijeke, iz neutvrđenih razloga prešao na suprotni trak te naletio na pješakinje, koje su se nogostupom kretale u suprotnom smjeru, objavila je zadarska policija.

Četiri djevojke koje su stradale u nesreći su prijateljice iz Našica u dobi od 16, 17 i 18 godina. Tragično preminula Laura godinama je s familijom ljetovala u Starigradu, kao i njene tri prijateljice.

Rano jutros vraćale su se iz disko kluba Wizzard između Selina i Starigrada kada je na njih iz smjera Rijeke naletio pijani motociklista dok su hodale uz rub ceste.

Dvije djevojke su lakše povrijeđene i hospitalizirane su, dok je Laura preminula nekoliko sati nakon nesreće.

16-godišnjaku koji je naletio na djevojke izmjereno je 1,8 promila u krvi. Da stvar bude još gora, vozio je motocikl KT 200 bez vozačke dozvole. Navodno se radi o motociklu njegovog oca.