U ponedjeljak oko 19:20 dogodila se teška saobraćajna nesreća u Sarajevu na izlazu iz kružnog toka, prema Ilidži, kod cvjećare u naselju Sokolović Kolonija.

Stariji muškarac se vozeći automobilom, pri velikoj brzini, zabio u stub saobraćajnog znaka i prevrnuo na krov. Građani su ga uspjeli postaviti na točkove. U trenutku izvlačenja vozača on je bio živ i svjestan.

Ipak, vozač automobila Renault laguna, koji je sinoć udario u stub ulične rasvjete u ilidžanskom naselju Sokolović Kolonija, preminuo je u Općoj bolnici "Prof. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu.

Riječ je o 66-godišnjem H.H. iz Sarajeva, a nesreća se dogodila sinoć na kolovozu kružnog toka, raskrsnice ulica Hrasnička cesta - Umihane Čuvidine - Seada Bublina.

Uviđajem je utvrđeno da je došlo do nekontrolisanog kretanja vozila preko izdignutog dijela kružnog toka i udara u metalni stub saobraćajnog znaka, a zatim je došlo do skretanja vozila van kolovoza i udara u metalni stub ulične rasvjete.

Scene na mjestu nesreće bile su zaista dramatične. Prema izjavama očevidaca, u samo par minuta veliki broj građana je dotrčao do vozila i pokušavao pomoći unesrećenom.

Njega je za kratko vrijeme zbrinula Hitna pomoć, koja ga je prevezla u bolnicu, gdje je, uprkos naporima ljekara, u 21.25 sati preminuo.

- Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode - naveli su iz policije.

Sokolovic Kolonija nesreca 25/05/20a