Jedna pješakinja je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se desila u petak oko 17:40 sati u sarajevskom naselju Alipašino Polje, potvrdili au iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Detalji nesreće u kojoj je vozač automobilom Opel Astra naletio na djevojku u ulici Bulevar Meše Selimovića još nisu u potpunosti poznati. Međutim, poznato je zdravstveno stanje nastradale pješakinje. Ona je van životne opasnosti.

Navodno, djevojka je na crvenom svjetlu pretrčavala ulicu, kada je na nju naletio automobil. Djevojka je ostala na cesti ležati nepomično. Savjesni građani pritekli su joj u pomoć, poljevali je vodom, na što ona zbog šoka nije reagovala. Ubrzo je došlo vozilo Hitne pomoći, koje je povrijeđenu odvezlo u bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš". Tamo je utvrđeno da su njene povrede ipak lakše nego što se u prvi mah strahovalo.

- Naše ekipe vrše uviđaj na mjestu nesreće i više informacija trebalo bi biti poznato kasnije, izjavili su iz policije u prvoj reakciji na ovaj događaj.

Alipašino pješakinja 25/08/2017 1