Nakon zadobivenih opekotina pod još nerazjašnjenim okolnostima na psihijatrijskom odjelu bolnice u Travniku, preminuo je Novotravničanin Gabrijel Trbara.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Gabrijel TrbaraNAKON HORORA U TRAVNIKU, BOLNICA TVRDI: "Ne znamo kako se pacijent zapalio" FAMILIJA: Želimo istinu!

Novotravničanin Gabrijel Trbara (1984) preminuo je u četvrtak navečer u UKC Sarajevo.

Gabrijel Trbara prošle srijede izgorio na odjelu psihijatrije JU Bolnica Travnik, a uzrok nesreće još uvijek nije poznat, kao ni okolnosti ove nesreće. 

Nakon nesreće Gabrijel je prebačen za Sarajevo, gdje su se doktori borili za njegov život. Zbog teških opekotina došlo je do oštećenja pluća, te nije mogao samostalno disati.

Preminuo je 27. 04. u 22 sata.

IZJAVA OCA MLADIĆA: - Iz bolnice i policije očito su htjeli zataškati slučaj. Događaj je bio 19.04., između 3.05 i 3.30 sati. Do podne je soba u kojoj je ležao moj sin bila obojena, nestali su pokrivači i madrac s kreveta te njegova pidžama. Sve su to učinili prije bilo kakvog ouviđaja. Sve pacijente iz te sobe su razmjestili u druge, objavio je prije nekoliko dana Večernji list BiH, izjavu g-dina Ilije, oca stradalog mladića.

- Jedan od njih, a kojeg sam zamolio da mi kaže šta se zapravo zbilo, rekao mi je: Imao bih ja štošta reći, ali se bojim da me ne izbace iz bolnice?! Još su mi rekli da je Gabrijel vrištanjem digao bolnicu na noge te da su morali pacijente smirivati pljuskama jer su bili u šoku, navodi Ilija Trbara iz Novog Travnika koji je podnio prijavu Tužiteljstvu SBK protiv Odjela neurologije i psihijatrije JU Bolnica Travnik u kojoj je njegov sin Gabrijel Trbara zapaljen dok je bio čvrsto, preciznije dvostrukim pojasom, vezan za bolnički krevet.

Gabrijel Trbara

Zbog zadobivenih teških opekotina po rukama i stomaku, 45 do 50% tijela, stradali Gabrijel je odmah prebačen u Kliniku za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju UKC Sarajevo. Medicinska pomoć je zbog opekotina pružena i medicinskom tehničaru.

- Kako objasniti drugačije da je istraga bila pokrenuta tek 24.04., nakon što su se mediji oglasili. Svi koji su učestvovali u zataškavanju slučaja napravili su sebi medvjeđu uslugu. Oni su morali znati da se nije dogodio mali nespretni incident, nego je izgorio čovjek zavezan za krevet. Ići ću do kraja s tim da se sutra ne dogodi neki drugi Gabrijel, zaključio je Ilija Trbara.

DUGO BIO BOLESTAN. Inače, Gabrijel je godinama psihički bolesnik, povremeno je prekidao uzimanje terapije te je dobivao napade, a familija ga je u takvim situacijama u više navrata smještala u bolnicu. Kako je došlo do zapaljenja mladića još nije poznato. Njegov otac napominje kako je Gabrijel postao agresivan u bolnici i kritične večeri “postrojavao” pacijente određujući ko može, a ko ne može gledati Dnevnik na TV-u.