Potraga za nestalom tinejdžerkom Emilijom Emom Fejzić (17) iz Surdulice trajala je tri dana i uspješno je završena 28. novembra!

Njeni roditelji otkrili su gdje je bila...

Ema je dobro, pronađena je. Ono što možemo da kažemo jeste da je sa tim nekim momkom dobrovoljno prešla granicu i otišla u Njemačku. Bitno je da je sada sve u redu – poručili su kratko roditelji ne želeći dalje da komentarišu Emiljin nestanak.

Ove navode potvrdila je i vranjska policija.

– Majka djevojčice je 28. novembra došla u policijsku stanicu u Surdulici i dala izjavu da želi da povuče prijavu o nestanku osobe, jer joj se kćerka javila. Rekla je da se ona udala u Njemačku i da se oni slažu sa udajom – potvrdili su iz vranjske policije.

Prema informacijama Telegrafa Emilija se udala za mladića sa kojim se zabavlja već neko vrijeme. Njih dvoje trenutno su u njemačkom gradu Vieten.

Podsjećanja radi, 26. novembra prijavljen je Emin nestanak, kada je krenula u školu, ali se u njoj nije pojavila. Tada su bile alarmirane sve službe i počela je potraga.

Nakon dva dana traganja, pojavljivale su se oprečne informacije, najprije da je pronađena, a onda da ipak nije. Nasreću, ubrzo su informacije da se udala potvrđene, a Emilija je na sigurnom.

Emilija Fazlić nestala 2