Gospodin Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, izjavio je na press konferenciji da je dijete iz OŠ "Branko Ćopić" (Banjaluka, BiH) zaraženo virusom korona.

- Noćas smo odradili prve kontake i utvrdili da je i dijete zaraženog Banjalučanina zaraženo virusom korona, istakao je Šeranić.

POVEZANO
UKC Banjaluka bijeli paspartuDOKTORI POTVRDILI PRVI SLUČAJ KORONAVIRUSA U BiH: U pitanju je Banjalučanin na radu u Italiji

- Riječ je o osobi srednjovječne dobi koja se vratila iz Italije gdje je radila. On je izolovan u UKC i njegovo stanje je dobro. Dijete je učenik banjalučke Osnovne škole "Branko Ćopić", istakao je Šeranić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je naveo da se zaraženo lice u skladu s preporukama po dolasku iz Italije javilo u zdravstvenu ustanovu kako bi bilo podvrgnuto pregledu.

Press korona BL 05/03/20

Škola "Branko Čopić" je ispražnjena i djeca su poslana kućama do daljnjeg. Na lice mjesta su došli predstavnici higijensko epidemiološke službe kako bi obavili dezinfekciju...

(Foto: Srpska Info)

Press korona BL 05/03/20

Šeranić je naglasio da je stepen izlječenja kod zaraženih virusom korona veoma visok.

On je apelovao na građane da se pridržavaju preporuka s ciljem prevencije, navodeći da je poseban akcenat stavljen na ličnu higijenu.

POVEZANO
Koronavirus letak Hrvatska DZ 1VIDEO: Ovo su VAŽNE stvari koje trebate znati o koronavirusu i kako zaštititi sebe i svoje bližnje!